Willem Alexander staat er veel beter voor dan zijn collega’s

Willem Alexander heeft wel enige tegenwind als hij op het punt staat koning te worden, maar in de meeste andere Europese koninkrijken staat de vorst er slechter voor, schrijft de Engelse Independent on Sunday. Koningen liggen overal onder vuur. WA, zegt de krant, heeft te maken met pogingen zijn salaris te verlagen, hij stond voor gek vanwege het Kroningslied en zij functie is bijna teruggebracht tot ceremoniële taken nu hij niet meer mag meedoen aan de formatie. Maar het koningschap in Nederland is nog wel populair. In Spanje daarentegen heeft de koning zich bijna onmogelijk gemaakt. Hij ging op olifantenjacht met een vriendin, terwijl zijn volk zucht onder de crisis. Zijn schoonzoon is corrupt, zijn dochter vermoedelijk ook. De Zweedse koning blijkt een voorliefde te hebben voor bezoeken aan ranzige seksclubs. Dat heeft het vertrouwen in hem geschaad. De Belgische koning was nooit erg populair. Dat koningin Fabiola werd betrapt toen ze de belastingen poogde te ontduiken heeft niet geholpen. En dan is er nog Engeland. Waar het al bijzonder is als er, zoals nu, een paar maanden geen rel is rond het koninklijk huis. In de meeste landen met een koning is er nog steeds brede steun voor de monarchie. Maar onomstreden zijn veel koningen zeker niet, schrijft de Independent De nieuwe koning van Nederland mag dan zijn zorgen hebben, vergeleken met zijn collega's staat hij er prima voor

Bron(nen):   Independent on Sunday      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edwin67veen

  Ja, maar dat komt ook mede door de enorme propaganda machine die de nederlandse pers heet. Ook de BN-ers (die er over het algemeen geen zeer principiële waarden op na houden) vinden het fijn om in dit Eftelingland een graantje mee te pikken van dit krankzinnige schouwspel. Ik vraag me altijd wel af wie onze verzorgers in deze Nederlandse inrichting nu zijn. Zou Bea dit ook zeer behendig organiseren.
  Wat is het eigenlijk jammer dat de gewone Nederlanders zo verstoken blijven van het echte nieuws. Hoe kan het dat maar zo weinig mensen afweten van de manier waarop ze gemanipuleerd worden door bijvoorbeeld de olieindustrie, banken enz. Er zou een wereld open gaan voor 80% van de Nederlanders als we dezelfde zendtijd die we nu aan de kroning besteden, besteden aan een hoeveelheid informatie over de manier waarop de bevolking nu gemanipuleerd wordt (waar ook de koningklijke familie aan deelneemt) en de sombere toekomst. Elke dag wordt er nog groei beloofd Als er maar groei komt, wordt de hele crisis vanzelf opgelos. Dit is een grote leugen. Er kan een kleine tijdelijke opleving komen, maar de echte crises komen nog. Tekort aan grondstoffen, fossiele brandstoffen, milieuvervuiling, klimaatveranderingen en voedseltekorten. Maar wat zegt de nieuwe koning: Ga maar lekker slapen het komt allemaal goed, zolang u mij maar betaald en in sprookjes geloofd. Ik vraag me af of koningsdag in 2020 net zo vrolijk gevierd gaat worden.

  • RhodBerth

   Het woord ‘propaganda’ is een soort toverwoord, je kunt het inbrengen om mensen van wie geen schandalen bekend zijn toch in een negatief daglicht te brengen.

   En het is nonsense. Je weet net zo goed als iedereen dat de pers er van zal smullen om elk negatieve feitje over ons koningshuis net zo goed in de de pers te brengen.

   Het enige dat je wilt bereiken met dit soort zinloze berichten over propaganda en manipulatie is het verspreiden van een negatief sentiment. En dat allemaal zonder enige basis, enige argumentatie, en enige vorm van redelijkheid.

   Daarmee is uw bericht pas echt een voorbeeld van propaganda. Namelijk propaganda tegen de monarchie.

   (in antwoord op Edwin67veen)
   • Edwin67veen

    Ja eens met de laatste zin. Alleen is het koningshuis er iets beter in.
    Maar weet je wat. We praten over 10 jaar nog wel eens weer. Kijken of hij dan net zo populair is.

    (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan