In Zweden wordt gepleit voor een verbod op staand plassen

Een Zweeds gemeentseraadslid wil staand plassen voor mannen verbieden. Volgens hem komt dat de hygiëne ten goede, versterkt het de gelijkheid tussen man en vrouw en is het een efficiënte manier om prostaatkanker te voorkomen. Viggo Hansen verdedigt het voorstel deze week in Sörmland, vlakbij de Zweedse hoofdstad Stockholm, schrijft het Belgische Express. Openbare toiletten zouden zo netter kunnen worden gehouden en ook binnen de huiselijke sfeer zou de mannelijke verplichting om zittend te plassen de harmonie binnen het gezin te goede komen. Verder komt het voorstel de gelijkheid van man en vrouw ten goede. Sinds vorig jaar worden Zweedse kinderen aangemoedigd om alle vrouwelijke en mannelijke stereotypes te vermijden en de kunstmatige tussenvorm ‘hen’ te gebruiken, eerder dan het traditionele ‘hij’ of ‘zij’. Naast de geslachtsloze voornaamwoorden werden in openbare ruimtes o.a. ook geslachtsloze kleedhokjes geschapen. Tegenstanders  vinden het onzin, maar hebben nog een punt: hoe het idee te controleren?

Bron(nen):   Le Figaro  Express    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Rob Klomp

  Als ik wil staan, dan sta ik…. Als ik me daarbij mannelijk voel, dan is dat mooi meegenomen. Vraag het vrouwen… Zien ze liever een man staand van zich af stralen of een die door zijn hurken gaat?

  • Har Davids

   Rob, dat is een vraag die ik mijzelf, of een ander, nog nooit gesteld heb. Als je geen boom of muur hebt, is zittend of hurkend wel zo hygiënisch, want het spat veel minder, hoef je het toilet ook minder intensief schoon te maken. Maar om staand plassen te verbieden, gaat wel heel ver.

   (in antwoord op Rob Klomp)
 2. Niegol

  Huh? En waar gaat de Mama-staat zich als volgende mee bemoeien? Gaan ze hierna ook voorschrijven wat voor standjes wel en niet mogen?
  Belachelijke inmenging van overheid in prive aangelegenheden!!

 3. grasspriet

  Qua hygiëne heeft de beste man zeker een punt en het is een wetenschappelijk feit dat de blaas van de man zich beter leegt als ze zitten te urineren.
  Maar ja…. haantjes hè? 😀

  • PeTeR SmOkErS

   Wetenschappelijk feit ? Mannen en vrouwen zitten toch even anders in elkaar. Een vrouw heeft geen prostaat.
   Dat dat gespetter een hoop werk scheelt kan ik beamen.
   Uit gemakzucht ga ik ook altijd zitten, behalve in het openbaar.
   Je hoeft niet te richten en als je mazzel hebt pis je meteen in het water.
   Niet te hard pissen, want anders spettert het water terug.

   Een mannentoilet is best handig. Helaas hebben we die thuis niet.
   In het openbaar ook niet altijd.

   Zweden is een prachtig land, maar volgens mij zijn de feministen daar de baas ? 😉

   (in antwoord op grasspriet)
 4. kletsmajoor

  Ach ja… vlak voor de terugkeer naar normaal is de overdrijving het sterkst hoop ik maar.

 5. Kamikaazkop

  Zweden, een mooi land maar volledig doorgedraaid wat betreft politiek correctheid en gelijkheidsdenken ……….

 6. M Tex

  Dit is het probleem met die uitgedijde socialistische overheden in Scandinavië. Je betaalt je niet alleen bont en blauw aan de torenhoge belastingen. Je bent nog eens ook niet veilig in je eigen WC. De staat die aanklopt om te kijken of je staand aan het plassen bent in je eigen WC. The nanny state! Die politicus moet meteen opstappen die zich zo in het privé leven van de burgers durft te mengen. Lang leve de vrije VS.

 7. Loobs

  Ah joh, castreer ze maar meteen, uit naam van de ‘gelijkheid’ – wij hebben immers ook geen ballen, hè? Harmonie bereik je niet met het uitbannen van ‘stereotypes’ (die meestal gewoon waar zijn) hooguit oogst je diep gefrustreerde mannen waarop je als vrouw al snel bent uitgekeken. Een generatie papjochies komt eraan: zo brandmerken de overwegend vrouwelijke leerkrachten van tegenwoordig jongetjes met ADHD, terwijl jongens door de eeuwen heen altijd drukker zijn geweest dan meisjes.

Reacties niet toegestaan