‘Politie zoekt dode baby’s horrorhuis’

Er is nog heel weinig bekend van wat er in het huis in Cleveland is gebeurd waar drie ontvoerde meisjes tien jaar gevangen werden gehouden en seksueel misbruikt. Er is sprake van een kind, maar misschien zijn er meer geweest en hebben die het niet overleefd. De geruchten daarover zijn talrijk Er is met name angst om wat er in de tuin aangetroffen kan worden. Diverse media meldden dat er in de tuin wordt gezocht naar babylijkjes. Volgens een bron binnen de politie zouden de drie vrouwen regelmatig zijn verkracht en in totaal zes keer zwanger geraakt. Er is maar één zesjarig kind uit het huis bevrijd, de dochter van Amanda Berry, die op 21 april 2003 werd ontvoerd, een dag voordat ze 17 jaar oud zou worden. Er zijn ook berichten dat de politie tips heeft laten lopen over het huis. Elsie Clinton zei dat haar dochter een aantal jaren geleden een naakte vrouw op handen en voeten had zien kruipen in de tuin van het nu beruchte huis. Ze belde de politie „maar die nam de zaak niet serieus”. Er zouden meer meldingen zijn geweest die de politie niet naar waarde heeft weten te schatten. Onduidelijk is waarom Amanda Berry gisteren met hulpgeroep de aandacht kon trekken en dat blijkbaar de afgelopen tien jaar niet kon doen  

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Horrorhuis?
  Er is nog maar heel, heel weinig bekend van wat zich heeft afgespeeld in dat huis. Waar komt dan nu deze kwalificatie vandaan? Nogal doorzichtige framing, als je het mij vraagt.

  • Loobs

   Een vrouw, ruim tien jaar vermist, smeekte om ontsnapping uit dat huis. Horror genoeg, wat mij betreft.

   (in antwoord op André Somers)
   • Prikker

    Vermenigvuldig dat met drie en je hebt ‘t over het Cleveland verhaal.
    Ik vermoed dat er wel een kelder of ondergronds iets geweest zal zijn, want anders snap ik ook niet hoe die perverts het zo stil hebben weten te houden.

    (in antwoord op Loobs)
 2. Pim Pandoer

  Dit doet denken aan de Belgische zaak Dutroux. Die werd beschermd door de overheid. Het verschil is dat er in de VS wellicht geen hooggeplaatsten bij betrokken waren.

  • Loobs

   Ik moet eerder denken aan het Fritzl geval, en Priklopil (Natascha Kampusch) – politie die niet adequaat reageert op meldingen en buren die niets in de gaten hebben. Dat is niet persé iets van de laatste tijd, overigens: Baniszewski wist in de jaren zestig al een meisje jarenlang te verbergen in een gewone woonwijk, haar tot de dood aan toe te martelen zonder dat iemand aan de bel trok.

   (in antwoord op Pim Pandoer)
  • Dead Silence

   Tuurlijk, ik durf best de volgende stelling te poneren: “Een significant deel van de bezitters van kinderporno zijn magistraten.” Voorbeelden ten overvloede.

   (in antwoord op Pim Pandoer)
   • Heldoppantoffels

    Nouja zeg, dat is wel erg kort door de bocht.

    Ondanks dat ik zeer weinig vertrouwen heb in de machthebbers van onze planeet, lijkt mij dit nogal overdreven.

    (in antwoord op Dead Silence)
 3. John

  We weten nog zo goed als niets. Zullen we nog maar even wachten met veronderstellingen? Vergelijkingen vind ik so-wie-so weinig zinvol, ieder geval is anders. Wat mij het meest benauwt: hoeveel van dit soort zaken gebeuren er? Telkens als ik hoor “jarenlang”, nu zelfs 10 jaar, denk ik: “wat blijft onontdekt?”

 4. Vijgen na Pasen

  Beschamend voor de VS, die in snel tempo afglijden naar een derde wereldland. Tekenend ook de naam van de daders. En zeggen dat Obama een miljoen van dat soort wil regulariseren.

Reacties niet toegestaan