“Schande dat de politie informatie achterhield over de broertjes”

De mensen die zich hebben opgeworpen tot redders van 'de broertjes' zijn boos. De PVV en de initiatiefnemers van de burgerzoekacties naar de jongetjes zijn verontwaardigd over het feit dat de politie tot Opsporing Verzocht heeft gewacht met het naar buiten brengen van cruciale informatie over de verdwijning van de broertjes Ruben en Julian. Op die informatie hadden zijn zelf recht gehad, vinden ze. En - uiteraard- is De Telegraaf het kanaal om hun boosheid te uitten. "Omwille van een deal met een programma kan niet worden vertraagd”, zegt Kamerlid Bontes verontwaardigd. „Dit gaat om levens en is geen spelletje van ’wie krijgt het nieuws’. De informatie moet direct openbaar worden. In dit soort gevallen telt iedere seconde, het gaat om levens.” De initiatiefnemers van de burgerzoekacties zijn boos. „Had die kledingstukken eerder getoond. Dat had wellicht de opsporing kunnen bespoedigen”, aldus Wanda van de Bovenkamp en Marc Satijn. „Er werden immers ook eerder een trekkabel en een spanband getoond.” Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de politie informatie heeft achtergehouden. Zo werden in de uitzending pas opnamen van zijn kleding vrijgegeven en werd duidelijk dat Denis cash geld pinde, een deel ergens moet hebben uitgegeven en nog door een getuige in een straat in Neerbeek werd gezien. Volgens het OM gaat het om ’fasegewijs vrijgeven van informatie en steeds breder rechercheren, waar niets mis mee is’.

Bron(nen):   De Telegraaf      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leonardo

  Natuurlijk is Jan Publiek boos. Jan Publiek is altijd boos op iedereen. Jan Publiek heeft ook overal verstand van.

  • John

   Schijnaltruisme is ook een vorm van aandacht vragen.

   (in antwoord op Leonardo)
   • iembam

    wat is de schijn, in deze context? aan wiens oprechtheid twijfel je?

    (in antwoord op John)
    • John

     Aan al die mensen met prikstokken.

     (in antwoord op iembam)
     • iembam

      Ze zullen er gerrust bij zitten denk ik, maar toch niet allemaal? Ieder heeft zo zijn eigen beweegredenen om aan die actie mee te doen, ik spreek daar geen kwaad woord over.
      Ik vraag me alleen af waarom juist nu. Er verdwijnen weleens meer kinderen toch? Ik heb nog nooit zo’n leger bezorgde burgers op pad zien gaan om ze te zoeken. Waarom juist nu wel? Wat een fenomeen toch.

      (in antwoord op John)
     • John

      Omdat het zo gehyped wordt, dat trekt volk inclusief een groot percentage aandachtszoekers die hopen in beeld te komen en dan liefst als ultieme beloning dat het hun prikker is die ergens op stuit.
      Allen die hier zo betrokken mee bezig zijn, hebben ze enig idee hoeveel kinderen er in totaal op vermissingslijsten staan? Al heel wat langer en waar niet meer actief naar wordt gezocht? Ook die moeders zijn er nog dagelijks mee bezig, maar wel helemaal alleen.

      Los daarvan wordt er heel wat schade toegebracht door die massa van honderden mensen die buiten de paden dwars door de natuur struinen. Gewoon op “goed geluk” want die jongetjes, die 90% zeker dood zijn, kunnen net zo goed ergens in Utrecht, Nederlands Limburg of Belgisch Limburg liggen. In een bos, of ergens in het water, of in een mergelgroeve of grot, of in een rioolpijp, of een grindgat van de Maas (van 30, 40 meter diep). Het lijkt me een soort massale wanhoopsactie die (voorlopig) nergens toe leidt dan alleen veel flora en fauna verstoring – en dat is jammer.

      (in antwoord op iembam)
     • Confused

      Ja ik vraag het me ook af, het is fijn te zien dat iedereen zo begaan is met die kinderen en ik hoop van harte dat ze oke zijn en ze gewoon ergens veilig zijn maar inderdaad waarom was er nog nooit zoveel intresse om een of meerdere kinderen/mensen die worden vermist terug te vinden? Ik begrijp het ook even niet en vind het in ieder geval ook op z,n zachts gezegd vreemd ….. Maar zoals gezegd ik hoop ze zijn springlevend en hartstikke gezond maar het gaat inmiddels wel erg lang duren 🙁

      (in antwoord op John)
 2. Confused

  Waarom nu ?? en waarom bij deze mannekes ik bedoel er is niks mis mee en ik vind het geweldig om te zien hoeveel mensen er begaan zijn (wil hopen dat er daar om gaat) Maar inderdaad zoveel mensen worden vermist, zoveel kleine kinderen of ook oudere mensen enz enz mensen waar niemand naar om kijkt en nu is heel nederland belgie duitsland enz in rep en roer en gaan mensen hele acties starten om deze kinderen te vinden , vind het ook erg raar allemaal…………Maar desalnietemin hoop ik dat deze 2 onschuldige kinderen (die ook alleen maar weer het kind van de rekening zijn geworden) kunnen er ook niks aan doen…Dus voor hun hoop ik van harte dat ze nog leven en een lang en gelukkig leven gaan krijgen. Het is allemaal al triest genoeg 🙁

Reacties niet toegestaan