‘Over 10 jaar is de Islam in Engeland de overheersende godsdienst’

Uit de cijfers van de meest recente Engelse volkstelling blijkt dat het aantal mensen dat zich christen noemt sneller daalt (50%) dan was verwacht. Bovendien zijn de overblijvers oud, en over een tijdje dus dood. Het aantal moslims daarentegen stijgt sneller (75%) dan verwacht. En veel van die moslims zijn juist jong en hebben over een tijdje kinderen. Bij elkaar opgeteld leidt dat volgens demografen tot een  omslagpunt ongeveer over 10 jaar: dan zijn er in Engeland meer moslims dan christenen. Andere zijn minder dramatisch en vermoeden dat het aantal actieve moslims pas over 20 jaar groter is dan het aantal kerkgangers. Maar wanneer het ook zal zal zijn: een ingrijpende verandering voltrekt zich sneller dan wie ook had gedacht. Over afzienbare tijd is Engeland geen christelijk land meer en zullen er meer moslims zijn dan christenen  

Bron(nen):   Russia Today  Daily Telegraph    

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Schaf de kinderbijslag af en het probleem raakt vanzelf opgelost.

  • John

   Overbevolking is het onderliggende probleem van de mensheid. Alle religies hebben steeds geprobeerd macht over anderen te verkrijgen door getal. De kinderbijslag is een maatregel die altijd op fanatieke steun van de christelijke partijen kon rekenen, nu de kerken leeglopen profiteren moslimgezinnen ervan. Dat dit niet de bedoeling was (?) doet niet ter zake, iedereen maakt gebruik van de mogelijkheden die hem/haar aangereikt worden, dat kan niet worden verweten.

   Als maatregel om overbevolking te remmen kan de kinderbijslag als ongewenste geboortestimulans afgeschaft worden, maar dan ook voor iedereen, ook voor gereformeerde sgp stemmers.
   Overigens weet ik niet of er kinderbijslag uitgekeerd word in het U.K. (?)

   Ik sta er niet onwelwillend tegenover om het in NL af te schaffen. Dan blijft het een persoonlijke afweging, niet zoals de 1 kind politiek in China met strafbaarstelling van de tweede zwangerschap, waar allerlei afschuwelijke effecten uit voortkomen.
   De “vergrijzing” is een voorbijgaand “probleem” dat gemakkelijk met de overvloed aan werkloze handen binnen de eu kan worden opgelost. Daar hoeven we geen fokprogramma voor op te zetten met de desastreuze gevolgen van dien: een schier onstuitbare wereldwijde overbevolking.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Genuine_Defector

  En hoe is 20 jaar minder dramatisch? Of het nu over 10 of 20 jaar is, verondersteld dat dit bericht enigszins betrouwbaar is, dat maakt niets uit. Trouwens, minder kerkgangers betekent ook dat er meer ongelovigen zijn en bijkomen. Verandert het plaatje enigszins. Maar neemt niet weg dat de ontwikkeling zeer verontrustend is.

  Tijd om te verkassen dus. Ben zelf al langer van plan de grote plas over te steken. Niet dat alles aan de andere kant van de oceaan zoveel beter is (zo naïef ben ik nu ook weer niet), maar in ieder geval wel beter dan in Europa. Het gaat hier rap bergafwaarts, niet alleen op (inter)cultureel niveau en vanwege een toenemende invloed van de islam, maar over het geheel gesproken zakt Europa steeds verder weg in een diep moeras totdat het muurvast zit en er niet meer uit kan komen.

  Mensen geven dan al snel de schuld aan de EU en de euro, maar dat is in mijn ogen marginaal gelul. Europa lijdt al veel langer aan veel dieperliggende problemen die niet aangepakt worden.

 3. Hoestnou?

  2000 jaar geleden geloofden we hier in goden als Wodan en Donar en in Rome werd onder andere keizer Augustus als god aanbeden. Ook toen heeft men zich met hand en tand verzet tegen de opkomst van een nieuwe religie, het christendom! En moet je nu eens kijken. Nu willen we met alle macht het christendom behouden. Rare jongens die gelovigen! Ik zeg, kappen met die onzin! Mijn voorspelling: over 20 jaar zijn de meeste mensen gewoon fijn heiden! Hoera!

 4. FUFUFU

  De meeste mensen geloven niet, het 2013 geen 2 na christus

  • Genuine_Defector

   85% van de mensheid gelooft in een hogere entiteit of is in ieder geval religieus van aard. Meer dan de helft (55%) is christen of moslim. In Sub-Sahara Afrika en Zuid-Amerika groeit het christendom nog steeds. Moslims… Tja, die fokken als konijnen, dus daar is de rek nog lang niet uit.

   Verwar Nederland en Europa niet met de rest van de wereld. Dat we hier voor een goed deel (maar ook lang niet iedereen!) seculier en ongelovig zijn, wil niet zeggen dat dit ook voor de rest van de wereld geldt. Alleen al in Europa zijn nog voldoende staten te vinden waar religie de boventoon voert. Amerika is ook al zo’n mooi voorbeeld; probeer daar maar eens als ongelovige president te worden. Dat gaat niet gebeuren. Niet in ons leven in ieder geval.

   Het is inderdaad 2013, maar we zijn er helaas nog lang niet van af, van religie.

   (in antwoord op FUFUFU)
 5. Bert Hilhorst

  Allah Hakbar!, net zoals in de Schilderswijk en dat zonder oorlog”.

 6. jan de zwijger

  Dat na al de kennis die we nu hebben er nog mensen geloven in een hogere macht. Te dom voor woorden.

 7. erik smit

  Er is hierboven geen woord gelogen en toch vind ik de titel een beetje tendentieus. ‘De overheersende godsdienst’ betekent strict genomen ‘de grootste godsdienst’ maar het klinkt wel een beetje alsof de islam alles gaat overheersen. Als 10% van de mensen moslim is en 90% voormalig christen, dan zou ikzelf toch die islam niet alles-overheersend noemen.

 8. Kamikaazkop/Hobbykip

  Labour mag zich op de borst kloppen…….. het gaat ze lukken hoor. *zucht*

 9. Dead Silence

  Paupereiland. Weinig fatsoen.

 10. jan bosscher

  Ha ha, dat dachten de katholieken ook, maar de meesten van hun kroost zijn van god los.

 11. Mariem Asoula

  Yes moslims overwinnen bye bye cristen welkom het islamitische verenigd koningrijk!

  • Maxo- Max-13

   De Syrisch-Amerikaanse Wafa Sultan/ex moslima zei:”Moslims zijn al meer
   dan 1400 jaar gegijzeld door hun godsdienstige systeem. Ze zijn
   eenvoudig nooit blootgesteld aan de wereld buiten hun islamitische
   beperkte gevangenis. Ze volgen blindelings hun dogma en zijn in het
   geheel niet in staat tot zelfreflectie en zelfkritiek.Wat de islam ons
   leert? Niets dan haat dragen. Wie niet in de islam gelooft, moet gedood
   worden. Van jongs af aan worden we [de moslims, red.] gehersenspoeld
   over onze missie op aarde: vechten voor de islam. Dat stelt de Koran
   duidelijk: doden of gedood worden.”…….

   (in antwoord op Mariem Asoula)
 12. Maxo- Max-13

  De
  Syrisch-Amerikaanse Wafa Sultan/ex moslima zei:”Moslims zijn al meer
  dan 1400 jaar gegijzeld door hun godsdienstige systeem. Ze zijn
  eenvoudig nooit blootgesteld aan de wereld buiten hun islamitische
  beperkte gevangenis. Ze volgen blindelings hun dogma en zijn in het
  geheel niet in staat tot zelfreflectie en zelfkritiek.Wat de islam ons
  leert? Niets dan haat dragen. Wie niet in de islam gelooft, moet gedood
  worden. Van jongs af aan worden we [de moslims, red.] gehersenspoeld
  over onze missie op aarde: vechten voor de islam. Dat stelt de Koran
  duidelijk: doden of gedood worden.”….

Reacties niet toegestaan