Krakersrellen in Utrecht

Ze bestaan nog: krakersrellen. Gisteravond laat namen agenten poolshoogte in een kraakpand op de Utrechtse Ganzenmarkt, nadat er een melding binnenkwam van brandstichting vlak voor een krakerspand. Er was geen plan om het pand te ontruimen, maar de krakers hadden het pand toch alvast tot fort omgebouwd .

Voor het pand blekenn enkele opgestapelde autobanden in de brand te staan. Op dat moment werden de agenten door krakers op het dak  bekogeld met verf en vuurwerkpijlen.  Er ontstond een dreigende en grimmige sfeer, waarna besloten werd om een ME-peloton in te zetten. Zij gingen het krakerspand binnen en verrichten in totaal tien aanhoudingen ter zake openlijke geweldpleging. Enkele krakers hadden zich in het pand vastgeketend. 

Het kraakpand is ondertussen onbewoonbaar verklaard door de gemeente. Een inspecteur van de gemeente Utrecht heeft geconstateerd dat het te onveilig is voor de bewoners. Dat zegt een gemeentewoordvoerder. Volgens de woordvoerder ontbreken er plafonds en zijn er overal gaten. Het pand wordt nu "met dwang afgesloten", om te voorkomen dat het opnieuw bewoond wordt.

 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. 2samenzijn1

    wel respect houden voor het eigendom slopen is crimineel dus dan er uit en zitten scheelt heb je wel een kamer en kost als het je daar om was te doen,mensen slopen kan iedereen respect voor het gebouw moet je kunnen hebben dat hebben jullie dus niet

  2. zo maar iemand

    Liever leegstaande panden laten verkrotten dan er mensen in laten wonen, was de VVD/PVV-redenatie in 2009.

Reacties niet toegestaan