De paus legt uit waarom hij niet in zijn pauselijk paleis wil wonen

Sinds hij gekozen werd tot paus heeft Jorge Bergoglio geweigerd te gaan wonen in het paleis dat daarvoor is: het pauselijk paleis. "Er kunnen hier wel 300 mensen wonen," schijnt het gezegd te hebben, toen de vertrekken hem werden getoond na zijn verkiezing. Hij woon in een pension in Vaticaanstad, Casa Marta, waar geestelijken verblijven die tijdelijk in het Vaticaan moeten zijn. Hij heeft daar een paar kamers tot zijn beschikking. Hij doet 's morgens de mis voor wie wil komen en eet in de eetzaal met de anderen mee. 'Zo raak ik niet geisoleerd', schreef hij aan een oude vriend in Argentinie, die dat weer aan een Argentijnse krant doorvertelde. Franciscus wil tot iedere prijs voorkomen dat hij gaat leven, werken en denken als een koning. Hij wil voorgaan in een kerk van eenvoud, die zich druk maakt om armoede en om verdrukten. En hij denkt dat het daar voor van belang is dat hij omgang houdt met gewone mensen. Het zou kunnen dat deze paus (76) in zijn pension blijft wonen en dat het paleis moet wachten op de volgende paus.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Wel, je zou een hoop daklozen kunnen huisvesten in Vaticaanstad. Gooi de deuren open zou ik zeggen, dat zou werkelijk een gebaar zijn.

  • marianne MARTENS

   goed idee, de deuren open, weet niet of de gifslangen het aankunnen!!!!!

   (in antwoord op AT)
   • JOHNN

    Misschien is het wel zijn idee om buiten het Vaticaan te blijven om zoveel mogelijk buiten bereik van de perverse kliek te blijven. Dat het de indruk maakt van soberheid is dan positief op de koop toe. Als ik dat sombere “luxe”? slaapvertrek zie dan kan ik me best voorstellen dat hij liever in een wat “lichtere” behuizing slaapt.

    (in antwoord op marianne MARTENS)
    • Templein

     Ha, ha. Zijn er al niet verhalen over pausen die vergiftigd zijn?
     Dan is het vaticaanpension een stuk veiliger.

     (in antwoord op JOHNN)
    • FritsB

     Dat “sombere luxe slaapvertrek” is in het pension! Zegt de cursor als die op de foto gehouden wordt.
     Waar gaat het heen als dergelijke functionarissen niet meer in de dienstwoning willen wonen :-)?

     (in antwoord op JOHNN)
 2. catchit64

  Of je ‘t met hem eens bent of niet, het siert hem wel dat ie de eenvoud vast wil houden.

 3. zo maar iemand

  Zou het werkelijk kunnen zijn dat deze man eindelijk een frisse wind door die kerk blaast?

Reacties niet toegestaan