Alleen kijken als je durft: levende sushi

In Japanse restaurants kan je 'live sushi' bestellen. Het onderlijf van de kikkers wordt afgesneden, de dieren worden gevild, versneden en op een bord geserveerd terwijl de ogen nog knipperen en het lijf stuiptrekt. "Deze barbaarse, gemene en onnodig gruwelijke praktijk is een schande voor het Japanse volk", zo stelt change.org, de petitiewebsite die wereldwijd oproept de ambassadeurs van Japan aan te schrijven met het verzoek de praktijk te stoppen.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Grappig hoe we ons massaal verzetten tegen dit soort non-sense. Dat beest leeft helemaal niet. Dat zijn zenuwen die nog afgaan.

  Doe eens je verzetten, in de zelfde bewoordingen graag (Deze barbaarse, gemene en onnodig gruwelijke praktijken zijn een schande voor het xxxx volk”), tegen de schandalige manier waarop in sommige religies met meisjes & vrouwen wordt omgegaan. Lijkt mij meer op zijn plaats. Gezeur.

  • marianne martens

   een chip in de hersenen zit ongetwijfeld niet goed aangesloten om een bologig wezen met spier/ zenuwtrekkingen naar binnen te slikken, lijken wel een slang!!!!!!

   (in antwoord op Robin)
   • JOHNN

    wie vlees eet doet dat niets, want wie onaangedaan dagelijks bioindustrie kalf, lam, plofkip, etc. naar binnen slikt mist een gen.

    (in antwoord op marianne martens)
    • Marcel van Houten

     Bedoel je vast geen biologisch vlees mee, maar de massa industrie met plofkippen en dergelijke.

     (in antwoord op JOHNN)
    • marianne martens

     heb, heb, heb ,heb, de idee van wel. tja, wat voor genen mist de mens wel niet met het toelaten van het op een gruwelijke manier slachten van dieren en tja, ook mensen, tja, hoe zou het zijn in 2090 ? Tja, zullen we er eens een voorstelling van maken, tja of is het toch zo : ” Gegeten of te worden gegeten”. Tja, toch is het wel hoopvol dat heel vel jongeren dit ook niet meer willen, jongeren zijn veelal vegetarisch en terecht.
     Je hebt helemaal gelijk.

     (in antwoord op JOHNN)
  • roy

   Hoe weet jij zo zeker de grens van de “dood” te stellen. Dat is een vooringenomenheid die we het voordeel van de twijfel, zeker in deze uitgesproken situatie zeker niet kunnen stellen. “Wat gij niet wilt dat u geschiedt”, kan hier beter uitgelegd worden in: “wat ik niet voel, dat voelt een
   Ander ook niet”…. happy learning on planet earth.

   (in antwoord op Robin)
 2. Loobs

  Ik ben klaar met de Japanners. Ze vissen de zeeën leeg, zonder scrupules tegenover uitstervende diersoorten en vinden ook dit soort ongein totaal smakelijk om naar te kijken. Je begint opeens te begrijpen waarom dat volk zoveel gruwelijkheden op z’n naam heeft in WW II.
  En ach ja, dan zijn er altijd de Robin’s onder ons die de ene wandaad met de andere vergoelijken, en elk nieuwsitem wegbonjouren omdat het eens niet om moslims gaat.

  • Robin

   Moslims? Wie had het daar over? Ik niet. Freud recentelijk nog gesproken?

   (in antwoord op Loobs)
   • Loobs

    Nee, helaas, ik doe niet aan spiritisme. Je wil dat men zich in dezelfde bewoordingen (“barbaars, gemeen en onnodig gruwelijk”) uit tegen de “schandalige” manier waarop in “sommige religies” met meisjes & vrouwen wordt omgegaan. “Religies”, schreef je. Tenzij je het gruwelijk vindt dat de vrouwen van Chassidische joden hun haar moeten afscheren, is mijn veronderstelling, dat je naar moslims verwijst, niet helemaal uit de lucht gegrepen. En Freudiaans is die veronderstelling al helemaal niet.
    (A propos, het is een beetje sneu om tien jaar na dato, en op een totaal andere website, je zinnen te formuleren à la Geen Stijl (“Doe eens je verzetten”)

    (in antwoord op Robin)
    • Robin

     Ik refereerde aan religies, als in meervoud van. Los daarvan; U heeft helemaal gelijk. Excuus voor mijn gebrek aan originaliteit en racistische inborst. Ik ga mij even schamen.

     (in antwoord op Loobs)
 3. IwanovKapotjeplov

  Gatver, je zou er acuut vergetariër van worden.

  • zo maar iemand

   Wat let je. O, ja, het befaamde ‘maar ik vind het gewoon lekker’.

   (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
   • IwanovKapotjeplov

    Nou, ik ben weliswaar geen vegetariër, maar ben toch in de loop der jaren veel minder vlees gaan eten, en alleen nog maar scharrelvlees.

    (in antwoord op zo maar iemand)
 4. Dead Silence

  Doe mij maar een Braziliaans slechthuis. Dan is dit nog humaan. Daar worden runderen ondersteboven in een molen gedraaid, hun hals opgesneden en er worden wat vaten uitgetrokken. Vervolgens mag het beest doodbloeden en als dat niet snel gebeurt, dan levend opengesneden. Als er toevallig bij een koe nog een kalfje inzit, wordt die ook maar meteen onthoofd. Eet u lekker uw hamburgertje verder. Maar wel “upset” zijn van dit filmpje.

 5. JOHNN

  Verbaast me nou niets, walvisjagers, tonijnuitroeiers, krijgsgevangenen tussen een kluit aangespietste bamboestompen in de gloeiende zon laten staat tot ze omvallen. Als je daar allemaal toe in staat bent is zo’n kikkertje martelen een kleinigheid.
  Maar mensen,vergeet onszelf niet: kreeft levend koken, aal in het zout het vel afstropen, en oja, om de vergelijking helemaal compleet te maken: in een vredesmissie de winnende partij helpen met de selectie van de af te slachten tegenstander, daar krijg je een herinneringsmedaille voor.

  • Marcel van Houten

   je hebt gelijk en toch vind ik dit ook echt mega onsmakelijk en onjuist om zo met levende wezens om te gaan.

   (in antwoord op JOHNN)
 6. Bart Matthesius

  Veel hypocrisie hieronder. Ik keur dit zeker af maat het is in ieder geval een stuk eerlijker dan een anoniem kipsatetje bij de snackbar. Wat niet weet want niet deert.

 7. Karel Kritisch

  Wel eens een paling klaargemaakt? Zo’n vis blijft ook lang stuiptrekken maar zijn al wel dood hoor. Net zoals de kikker.. Het blijft onsmakelijk overigens.

Reacties niet toegestaan