Vandaag worden in Yulin 10.000 honden opgegeten

Vandaag vieren de inwoners van de Chinese stad Yulin de zomerzonnewende met het slachten van naar schatting 10.000 honden. De dieren worden gevild en levend gekookt of ondersteboven gehangen en doodgeslagen waarna ze langzaam leegbloeden. Dat schrijft het AD, mede op gezag van de China Daily die voor- en tegenstanders aan het woord laten. De tegenstanders vinden dat de hond de beste kameraad is van de mens. Dat je van honden moet houden en ze niet moet eten. Bovendien, schrijft de Chinese krant, is de wijze waarop de honden worden geslacht zo primitief dat het ongezond kan zijn. De voorstanders zeggen dat hondenvlees goed voor hen is. Zo pogen de Chinezen de adrenaline in de spieren van de dieren te stimuleren, want ze geloven dat hun eigen viriliteit zal toenemen wanneer ze de gestoofde dieren opeten. Voor de inwoners van Yulin is het hondenfestival een oude traditie om de zomerzonnewende te vieren. Het culturele evenement draait rond het massaal consumeren van een stoofpot met hondenvlees, die wordt geserveerd met lychees en een granenlikeur. Dierenrechtenorganisaties zeggen dat elk jaar tijdens het festival 10.000 honden worden geslacht. 

Bron(nen):   AD  China Daily    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Varkens worden in het beschaafde Westen veel slechter behandeld. Maar altijd leuk om de vinger te wijzen.

  • Jannie Ooms

   O… worden varkens in het Westen levend gevild dan? Goh, dat wist ik niet…

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Oh_Oh_SarCastro

    Nee, als ze levend gevild werden dan kregen zij dus dezelfde behandeling, geen slechtere…

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Prikker

    Ik heb wel eens gehoord dat dat slecht voor de smaak van het vlees is.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Mo Meta

    Niet levend gevild. Ze worden met velen in kleine ruimtes gedreven waardoor ze elkaar vertrappen, stikken of elkaar bijten (en opeten). Daarna worden ze vergast waarbij de dosering niet precies is, zodat ze soms nog een urenlange doodstrijd voeren om tot slot in enkelen gevallen (zo verdoofd dat ze dood lijken) levend gevild worden. En dan heb ik het nog niet over hoe ze vanaf geboorte behandeld worden en welke voeding ze krijgen om zo groot en dik mogelijk te worden in een hele korte tijd.
    Wil je ook een link naar wat filmpjes van de Peta of kun je die zelf vinden?

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Prikker

  Als “hondenvriend” vind ik ‘t niet fijn om te zien, maar een dier is een dier en als zodanig heb ik er dan ook geen probleem mee. In China gaat alles nou eenmaal anders dan hier.

 3. catchit64

  Laat marianne het maar niet horen.

 4. johandevri

  Het doden dient mi wel snel te gebueren,en niet op zo´n afschuwelijke manier. Maar in principe is er niets mis met het eten van hondenvlees. mensen eten ook paard….ja nou en?? Verder is het beter Honden op te eten dan ze over straat te laten lopen waar ze schade aanrichten en een gevaar voor de volksgezondheid vormen. In die wijze zijnde Chinezen dus goed bezig.

Reacties niet toegestaan