‘Familie bezorgd om geestelijke toestand Kanye West’

De Kardashians, de schoonfamilie van Kanye West, zijn "zeer bezorgd" om zijn huidige mentale toestand. Naasten van de Amerikaanse rapper, die een gooi doet naar het presidentschap, zijn ervan overtuigd dat hij professionele hulp nodig heeft, maar daar wil hij zelf niet aan, zeggen bronnen tegen entertainmentsite TMZ.

Volgens de site zijn de Kardashians in alle staten nadat Kanye West tijdens zijn eerste campagnebijeenkomst een boekje open deed over dat hij Kim Kardashian, tijdens de zwangerschap van hun oudste kind North, tot een abortus dwong. In hun ogen is dit zulke persoonlijke informatie, dat het zwaar ongepast is om dat publiekelijk te delen.

Kanye West kondigde twee weken geleden aan dat hij mee wil doen aan de presidentsverkiezingen. De partij van West wordt BDY genoemd. Die afkorting zou staan voor Birthday Party (Verjaardagspartij). Zondag hield hij zijn eerste campagnebijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina. Tijdens zijn speech was de rapper bij tijd en wijle niet te volgen en barstte hij op een gegeven moment in tranen uit.