De gevolgen van 10 koude, natte zomers

Britse wetenschappers waagden zich onlangs aan een weersvoorspelling voor de komende 10 jaar. Volgens hen krijgen we het hele komende decennium troosteloze en zeer natte, koele zomers. Ga er maar aan staan, en ook aan de effecten. Hier een greep:   - Camping werd glamping (erg luxe kamperen) en nu wamping: wet camping - Onze tuinen zullen veranderen. Met veel regen kunnen we bovendien beter rabarber en artisjok telen, in plaats van tomaten en aubergines - Gras groeit enorm snel door regen, dus we zullen veel vaker moeten maaien - Bijen, hommels en vlinders hebben erge last van veel neerslag. Het kan hun vleugels beschadigen. Dat is ook weer slecht nieuws voor vogels die van deze insecten eten - Na een aantal natte zomers is de modewereld al bezig: er worden meer regenjassen ontworpen - Het leven wordt minder seizoensgebonden, een tuinfeest kan straks makkelijk eind september met 20 graden - Bioscopen en reisbureaus spinnen garen bij dit Scandinavische klimaat - Eenzaamheid zal toenemen aangezien het nog moeilijker is om in je eentje iets te gaan doen als het plenst - Vitamine D tekort door te weinig zon. Aan de andere kant een minder snel verouderende huid - Problemen voor alle buitenfestivals in het festivalseizoen - Er zullen (veel) meer muggen zijn - Er zullen slechte oogsten zijn. Nu al is de oogst hier en daar vertraagd - Twijfel over jeugdherinneringen: kloppen die wel of regende het altijd zo? Voordeel is dat de kleuters van nu straks die 10 natte zomers glad zijn vergeten    

Bron(nen):   The Guardian      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  nog 7 te gaan, de laatste 3 jaar is er een zelfde ontwikkeling/ structuur te ontdekken?, wel heftiger, er komen vast nieuwe beesten als het maar geen nieuw dino -soort is.

 2. erik smit

  Valt dit bericht serieus te nemen? De opgesomde effecten zijn over het algemeen te onnozel om waar te zijn. Camping wordt wamping? Er zullen meer regenjassen ontworpen worden? Allemachtig zeg.

  Overigens hebben we vorig jaar helemaal niet zo’n slechte zomer gehad. Heel augustus was het stralend. Maar dat juli pet was, hebben we wat beter onthouden… Ook toen wij jong waren, had je ‘s zomers soms mooi weer, maar niet altijd.

 3. Grietver

  Ik dacht dat er ellende kwam als het warmer werd. Maar dus ook als het kouder wordt. Blijkbaar zitten we precies op een god gegeven optimum en kan het alleen maar slechter worden. /sarc

Reacties niet toegestaan