Echt waar: mishandelde eend krijgt magneetveldtherapie

Een in Woerden zwaar mishandelde eend krijgt magneetveldtherapie, zodat de vogel weer kan lopen. Slaagt deze missie niet, dan rest er één uitweg voor de eend: euthanasie, meldt het AD Een 15 jarige jongen had maandag een eend een trap gegeven, en het dier werd gehavend bij een dierenkliniek binnengebracht. Daar zijn ze hem sindsdien aan het oplappen. 'De staart functioneert geleidelijk beter en ook het gevoel in de poten keert stukje bij beetje terug. Alleen de romp is nog kritiek,' vertelt de kliniek. Door middel van zogeheten magneetveldtherapie, tweemaal per dag, wordt nu getracht het dier op te knappen. 'De bedoeling is dat de eend weer gaat lopen, maar mocht dat niet lukken dan zullen we spijtig genoeg euthanasie toe moeten passen.'  

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Mooi werk. Hopelijk slaat het aan.

  Maar ik denk dat de gewelddadige idioot zelf ook therapie nodig heeft.
  Of gewoon opsluiten en de sleutel weggooien. Dat is nog beter. Aan zulk soort malloten heeft niemand iets.

  • Dead Silence

   Jawel, de bio-energiecentrale.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • iembam

   lekker makkelijk om iemand die een grove misstap maakt af te serveren. Ik ben geen softie, maar een werkstraf van een maand in een dierentuin lijkt mij voor iedereen beter.

   Iemand die liefdeloos handelt, moet liefde bij worden gebracht. Dat mag ook met een straf. Maar dat moet wel de doelstelling van de straf zijn.

   zo maar een mening hoor G_D.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
   • Genuine_Defector

    Oh nou, prima. Dat dat uw mening is. En nu?

    Ik ben nog steeds van mening dat de samenleving beter af is zonder zo’n gewelddadige totaalmalloot. Dat geldt nu al in ieder geval voor kwaakmans. Maar dan inderdaad liever in de bio-energiecentrale ermee. Dan levert het nog wat op ook.

    Dergelijk gedrag is inderdaad niet zelden een voorbode voor nog slechter gedrag. Gaat u dat maar lekker met liefde doodknuffelen, hoor. Kopje thee erbij. Komt het vast helemaal goed met deze doorgedraaide idioot.

    (in antwoord op iembam)
 2. marianne martens

  Echt waar, staat er in de kop van dit item, een weerloze mooie eend een trap geven, wat een treurig geestelijk niveau heeft deze 15- jarige jongen, zou me als familie maar ernstig zorgen maken over de ontwikkeling van dit staand levend wezen.Een dierendelict op deze leeftijd staat veelal voor meer ernstige geestelijke problemen, waar op zijn minst een jeugdpsychiater naar mag kijken. Het lijkt dat deze magneettherapie door de dader betaald behoord te worden.
  Mijnheer Genuine zegt het al, hoop dat de eend weer kan vliegen en waggelen.

 3. Pietje_Precies

  En daar het woord euthanasie voor gebruiken. Dan ben je van het padje af hoor…afmaken heet dat! Wat ze meteen hadden moeten doen. Een dier is geen mens.

 4. tondeliefde

  Je kan op een dier geen euthanasie toepassen want het kan geen eigen wil tot uiting brengen.

Reacties niet toegestaan