Retromobiel

Het automerk Citroën overweegt om de DS opnieuw in productie te nemen. Bevindt de auto-industrie zich in een crisis? Dan is dit het Franse antwoord op de misère, een antwoord dat uit handen komt van de beroemde designer Flaminio Bertone.
Draaiende koplampen, hydraulische vering, stuurbekrachtiging, onnavolgbare vormgeving; sinds de DS het Parijse Grand Palais uit reed in 1955 was het een auto die zijn gelijke niet kende. Veertien jaar later, in 1969, waren er een miljoen van verkocht en in die periode was de DS een gewilde limousine waar zelfs generaal De Gaulle zich in liet verplaatsen. Inmiddels is de DS een verzamelobject en een exclusieve versie in goede staat kost tussen de 50.000 en 80.000 euro. In 1975 is de productie van de DS gestaakt, maar nu is de kans dus groot dat de auto opnieuw van de band zal rollen.
Uiteraard mikt Citroën op het hogere segment en het streven is dat de nieuwe DS al in 2010 de weg op gaat. Waarbij de fabriek het net erg zal vinden, als ook de huidige Frans president opnieuw de achterbank wil plaatsnemen.

Bron(nen):   Le Monde