Viruswaanzin demonstreert op Malieveld in Den Haag

De actiegroep Viruswaanzin demonstreert zaterdagmiddag op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. De betoging begint om 14.00 uur. Op het programma staan toespraken van onder onderen Willem Engel en Jeroen Pols, twee voormannen van Viruswaanzin.

De organisatie heeft met de gemeente Den Haag een aantal afspraken gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente besloten geen beperkingen op te leggen voor de demonstratie. De belangrijkste afspraak is dat Viruswaanzin verantwoordelijk is voor het houden van 1,5 meter afstand op het Malieveld.

Viruswaanzin wilde op 21 juni ook demonstreren in Den Haag. De gemeente verbood dat omdat te veel deelnemers werden verwacht op het Malieveld. Op de dag zelf stond er toch een aantal demonstranten op het Malieveld, wat kort werd toegestaan. Daarna werd het onrustig toen onruststokers opdoken. De mobiele eenheid voerde meerdere charges uit. Een week later, op 28 juni, wilde Viruswaanzin weer op het Malieveld demonstreren, maar de gemeente verbood ook dat protest.