Zwarte zaterdag in Frankrijk

Samenleving
door anp
zaterdag, 01 augustus 2020 om 3:58
ondanks corona toch zwarte zaterdag in frankrijk1596247204
Ondanks de coronacrisis wordt het zaterdag zeer druk op de Europese wegen. Veel vakantiegangers gaan op weg naar hun vakantiebestemming of keren terug naar huis, waarschuwt de ANWB. De Franse verkeerspolitie voorziet zaterdag de eerste zwarte zaterdag van deze zomer met mogelijk ruim 900 kilometer file.
Naar verwachting staan er al rond 05.00 uur files op de A6/A7, de Route du Soleil. Niet veel later loopt het verkeer vast op de A10 tussen Orléans en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux, aldus de ANWB. Ook door Midden-Frankrijk via de A20 bij Limoges en A75 bij Clermont-Ferrand is veel verkeer onderweg. Verkeer richting Italië moet op de N205 voor de Mont Blanctunnel vooral 's ochtends rekening houden met oponthoud.
In het zuiden van Duitsland krijgt de deelstaat Baden-Württemberg vakantie en vanuit Beieren vertrekt een tweede golf vakantiegangers. In Oostenrijk zijn de grote knelpunten de A10 Salzburg-Villach en de Karawankentunnel op de grens met Slovenië. In Zwitserland staan lange files voor de Gotthardtunnel in de A2. De wachttijden kunnen oplopen tot bijna twee uur.
Vakantiegangers die de grootste drukte willen vermijden, doen er volgens de ANWB goed aan pas vanaf 10.00 uur te vertrekken vanuit Nederland. Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan.