Internet? Van levensbelang

Dat internet belangrijk is, wisten we al, maar zó belangrijk… De Frankfurter Allgemeine Zeitung komt nu met onderzoek waaruit blijkt dat 55 procent van de Duitsers niet meer kan leven zonder internet. Onder jonge Duitsers is het zelfs voor 84 procent ondenkbaar dat er geen internet is. “Het web is niet langer een parallelle wereld,” zegt een van de onderzoekers, het heeft het leven zelf enorm veranderd.
Dat blijkt ook uit andere uitkomsten van het onderzoek. Want in de categorie onder de dertig jaar zegt de meerderheid dat ze liever hun auto of hun partner kwijt willen dan hun computer.
Op dat laatste gegeven wordt door de onderzoekers opmerkelijk kalm gereageerd. Nee, internet leidt niet tot isolement en is derhalve geen ‘koud’ medium. Een op de twee internetters maakt deel uit van een community en vindt zo nieuwe vrienden op het net. Anderen ontmoeten er nieuwe zakenpartners en acht procent vindt er zelfs zijn levenspartner. “Het web creëert echte verhoudingen en leidt niet tot autisme,” zo luidt een van de conclusies.
Een meerderheid van de respondenten zegt dat ze dankzij internet hun algemene ontwikkeling hebben verbeterd. En de helft beweert via het net geld te hebben bespaard door online te winkelen.
Tenslotte, aan de voordelen komt geen eind, blijkt uit het onderzoek dat de grens tussen werk en privé volkomen is vervaagd. In Duitsland zijn de mensen gewoon de hele dag lekker online.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung