Politie schiet zonder pardon een hond dood omdat zijn baasje hen irriteert (NSFW)

Hondenliefhebbers kunnen dit filmpje beter niet bekijken. In een stad in Californië is de politie met een actie bezig als er een man aan komt lopen met een hond. Hij begint hen, vermoedelijk, te pesten. Je kunt niet horen wat hij zegt, maar wel zien dat de agenten boos worden. Uiteindelijk doet hij zijn hond in de auto, waarop hij zelf geboeid wordt weggevoerd. Dat ziet zijn hond, die springt uit het autoraam en rent naar zijn gevangen baasje. En dan schiet agent de hond dood    

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Weer een FAIL van de US politie. Ze laten zich opfokken terwijl ze met een actie bezig zijn. En tegen eventueel agressieve dieren kun je evt. pepperspray gebruiken. Disproportioneel zoals altijd..

  • Ron Kersten

   Je trekt wel erg snel deze conclusie. Het is vreselijk om te zien, maar het is denkbaar dat de agent zich wel degelijk bedreigd voelde door de aanvallende hond en daarom zo handelde.

   Pepperspray gebruiken op een beest? Dat werkt niet (snel genoeg), misschien dat een taser werkt (en gezien de stuiptrekkingen is dat mogelijk toch gebruikt ipv een vuurwapen).

   Mijn conclusie is dat het baasje zich niet zo had moeten gedragen, dan was er niets aan de hand geweest. Dus de echte schuldige is het baasje, en het slachtoffer uiteindelijk zijn eigen hond. Dat beest reageert instinctief en de baas had kunnen weten dat de hond zich door het open raam zou wurmen om hem te hulp te komen.

   Neemt niet weg dat ik het verschrikkelijk vind voor de hond.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Tegendraads

    Ja, het is inderdaad denkbaar dat de agent zich bedreigd voelde, maar de reactie is buitenproportioneel. Sowieso is filmen geen daad waar je voor moet worden opgepakt, maar dat terzijde.

    En over het wapen: dat was toch echt een pistool hoor. Je hoort duidelijk de klappertjes achter elkaar afgaan, kenmerkend voor een wapen met een klein kaliber. (geweren hebben grotere patronen en maken daarom ook meer lawaai) Het ziet wapen er uit als een Beretta 9mm. Een tazer hoor je één keer en laat geen bloed achter. Op het eind zie je duidelijk dat het beest bloed. (zie de poot en de grond waar duidelijk een plas bloed zich verspreidt in de laatste 3 seconden)

    (in antwoord op Ron Kersten)
    • Ron Kersten

     Ik heb het filmpje zonder geluid bekeken op een klein scherm dus heb niet alle details kunnen horen/zien, maar geloof dat het een wapen is als jij dat zegt. Wat er precies de reden van is dat de man wordt aangehouden is me hier niet duidelijk, alleen filmen lijkt me inderdaad geen legitieme reden om iemand in de boeien te slaan.

     Ik blijf echter van mening dat de man er beter aan had gedaan zich afzijdig te houden, zeker in de USA waar agenten nogal snel naar het wapen grijpen. Met dit filmpje als bewijs zal er vast wel een onderzoek komen naar het handelen van de agent…

     (in antwoord op Tegendraads)
     • iembam

      Dat de man zich beter afzijdig had kunnen houden is natuurlijk makkelijk advies. Het was onverstandig wellicht. Maar daarom is hij nog niet schuldig aan de dood van zijn hond. dat is de agent.

      (in antwoord op Ron Kersten)
   • Barry Bafman

    Je kunt duidelijk zien dat de agent een vuurwapen gebruikt en geen taser. En of het baasje zich nu gedraagd of niet, als agent mag er van je verwacht worden dat je pragmatisch na kunt denken en vooral nadenkt voordat je schiet.

    De hond had makkelijk gekalmeerd kunnen worden.

    (in antwoord op Ron Kersten)
   • Karel Kritisch

    Pepperspray werkt wel op een beest. Kijk maar eens in de ambtinstructie van de Nederlandse politie. Ik trek helemaal niet snel een conclusie. Ik zie de beelden toch. In NL was dit nooit gebeurd. Het zijn cowboys daar.

    (in antwoord op Ron Kersten)
   • iembam

    je bent schuldig voor je eigen daden. je kunt niet de baas de schuld geven dat de agent de hond door schiet. De baas is schuldig aan filmen van de politie (wat erg) en de agent schuldig aan moord op een dier die je makkelijk had kunnen kalmeren door anders het handelen.

    (in antwoord op Ron Kersten)
   • Betweter

    De agenten hadden ook het baasje los kunnen laten om zijn hond te kalmeren. Daarna hadden ze de man alsnog mee kunnen nemen….

    (in antwoord op Ron Kersten)
 2. Koper

  Tja, je had natuurlijk ook gewoon de politie z’n werk kunnen laten doen.
  Komt iedereen veilig thuis.

  • Karel Kritisch

   Die man doet niet zoveel. De politie laat zich opfokken door een halve gare die van een afstand staat te filmen. Gewoon negeren was beter geweest. Het zijn incapabele lui die US agenten.

   (in antwoord op Koper)
   • catchit64

    Wel eens in dat verschrikkelijke onbenullige land geweest? Wegblijven is mij devies. Ik heb er gewerkt en was snel genezen. Nog nooit zo’n achterlijk volk gezien als Amerikanen, en dat blijk maar weer eens.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Heldoppantoffels

     Precies en dat gaat alleen maar erger worden als je rekening houdt met het feit dat 1 op de 7 kinderen aan de ritalin zitten. Dus 1 op de 7 kinderen krijgt hierdoor kleinere hersenen (google er maar op) en de mensen daar zijn al niet al te slim.

     (in antwoord op catchit64)
 3. Paulraw

  ”Hij begint hen, vermoedelijk, te pesten. ”

  Natuurlijk.
  WIK weet weer meer .

  Hij staat ze gewoon te filmen en dan worden ze in de VS helemaal gek,daar zijn al vele filmpjes van.

  • Karel Kritisch

   Als je een publieke functie hebt zoals bijvoorbeeld politie-agent dan moet je dat gewoon dulden. Tijd dat ze dat in de VS eens gaan begrijpen.

   (in antwoord op Paulraw)
 4. Heldoppantoffels

  Amerika, het land dat iedereen en alles aan het afluisteren is. Ja maar voor jouw bestwil hoor…. Amerika, een land dat een ander land binnenvalt zonder legitieme redenen (WMD moeten nog gevonden worden in Irak). The land of the free??? Doe mij maar lekker wat anders dan!

 5. Sibor

  Je moet wel eerst een half uurtje doorspoelen voordat de film het bekijken waard wordt.

 6. Mo Meta

  Het is in California illegaal om politieagenten te filmen. Daarnaast roept hij naar ze dat het raar is dat er geen zwarte agenten zijn bij zo een grote actie en dat ze racistische varkens zijn. Al met al onnodig van die man, en helaas was er een triggerhappy idioot bij die eerst de hond verkeerd benaderd en daarna dood schiet omdat het een angsthaas is.

 7. Peter Vluggen

  Dat is niet zonder pardon ..dit is media manipulatie..de man was al eerder bezig met zijn auto de blokkade dwars te liggen..hij laat zich zelfs vrijwillig arresteren..wist dus zeker wel dat hij fout was..en dan word de hond de dupe en de politie krijgt de schuld..slechte zaak dat hier word mee gedaan aan media manipulatie..

 8. glen

  wat een kanker wout!!!

Reacties niet toegestaan