Madoff krijgt het moeilijk achter de tralies

Bernard Madoff is naar de gevangenis. Vanochtend kwam hij nog keurig gekleed vanuit zijn penthouse naar de rechtbank, maar de rechter heeft hem in afwachting van het vonnis meteen laten overbrengen naar de gevangenis. 
"Hij gaat het erg moeilijk krijgen," zegt Larry Levine, die deftige boeven adviseert hoe te overleven in het gevang. Levine zat zelf tien jaar vast vanwege fraude en heeft dus de deskundigheid van de ervaring. "Al die jongens in de gevangenis hebben vrouwen of ouders die hun huis kwijt zijn, of hun baan, of hun geld. En dus krijgen ze zelf minder of geen geld opgestuurd voor extraatjes in de gevangenis. En ze gaan Bernie overal de schuld van geven." 
Een criminoloog zegt tegen Bloomberg: "Gevangenen zullen geld van hem eisen en dan kun je ze maar beter niet teleurstellen door te zeggen dat je dat niet hebt."
Wellicht komt Madoff na zijn veroordeling, die zal plaatsvinden op 16 juni, in een ‘low security’ gevangenis. Maar ook daar wordt gevochten, geslagen en erger. Geen prettig vooruitzicht voor een man van zeventig die de rest van zijn leven achter de tralies zal doorbrengen.

Bron(nen):   Bloomberg