Opgepast, Fransen blijven in eigen land!

Ook in Frankrijk gaat de crisis niet ongemerkt voorbij. Verwacht wordt dat de modale Fransman met zijn slinkende vakantiebudget deze zomer dichterbij huis blijft en verre oorden links zal laten liggen.
Portugal, Tunesië en Italië mogen nog wel rekenen op de nodige Franse bezoekers. Ten opzichte van vorig jaar zijn de boekingen voor deze landen verdubbeld. Reden: hier verwachten vakantiegangers voldoende zon zonder dat het ze enorme bedragen kost.
Voor overige bestemmingen, ook in Europa, verflauwt de belangstelling nogal. Inwoners van landen als Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië zullen deze zomer niet worden opgeschrikt door veel Franse vakantiegangers.
Frankrijk zelf is niet uit de gratie. In streken als l’Aquitaine, de Languedoc, de Côté d’Azur en op Corsica worden deze zomer veel toeristen van eigen bodem verwacht. Dat laatste is wellicht handig om te weten voor de Nederlandse Frankrijk-ganger. Heeft hij nog enkele maanden de tijd om te onderzoeken naar welke streken hij kan uitwijken.

Bron(nen):   Libération