“Ik deed mijn pumps, make up en hippe kleren weg en het was heerlijk”

Lauren Shields was een vrouw in New York waar er honderdduizenden van zijn. Een goede baan, een druk leven en altijd in de weer met haar uiterlijk. Nooit ging ze onder de mensen zonder make up en wat ze aanhad was erg belangrijk voor hoe ze zich voelde. Maar gaandweg begon ze te twijfelen of het niet erg zonde was van de energie om zo bezig te zijn met je uiterlijk. Mede onder invloed van kennis die ze opdeed over hoe in sommige religies wordt gedacht over de vloek van uitdagende kleding besloot ze minstens een jaar het radicaal anders aan te pakken. Ze droeg nog slechts kleding die haar armen en een goed deel van haar benen bedekken, ging een hoofddoek dragen, droeg platte schoenen en geen make up. Op haar blog en op Salon brengt ze verslag uit van haar experiment. Het was erg wennen in het begin. Altijd was ze bezig geweest met haar uiterlijk, altijd had ze zichzelf en andere vrouwen beoordeeld op kleding en nu was dat allemaal weg. En ze merkte ook verschil: veel mannen, maar ook vrouwen, benaderde haar nu anders dan daarvoor. Ze was minder waard geworden op de markt. Maar Shields ervaart ook een gevoel van grote bevrijding van iets dat vrouwen massaal doen: zich optutten op serieus te worden genomen en om zichzelf serieus te nemen.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Esther8

  Eerlijk gezegd vind ik dit soort acties aanmatigend en hypocriet. Gedaan vanuit een positie vanwaaruit het kan (vrouw in vrije westerse wereld), met een hoog kijk-mij-eens- en weg-met-ons-gehalte. Wat wil ze nu precies bewijzen? Ik zou meer onder de indruk zijn van een islamitische man die “bij wijze van vrijwillig experiment” alle vrouwen eens een jaar lang volledig gelijkwaardig zou behandelen. Onvoorwaardelijk. En daar een blog over bijhoudt. Integreren moet van twee kanten komen, en ik ben het zieligheidsgeleuter over al die zogenaamd gediscrimineerde slachtoffers zo zat.

 2. Quelcanard

  Ze heeft gewoon het ene kledingvoorschrift ingewisseld voor een ander kledingvoorschrift. Waarvan is ze precies bevrijd? Want zichzelf is ze hiermee nog steeds niet natuurlijk.
  Overigens totaal nutteloos “nieuws”.

 3. utsjaermets

  Prachtige neuspiercing overigens. Ze kan zo bij Berta in de wei ;-).
  Ik zal ook eens een berichtje er op slingeren : heb zelfs nooit pumps, makeup, botox, iPad/iXXX gehad. Gebruik zelfs geen debielofoon. Maar moet dat dan in het WIK-nieuws ? Doe gewoon mens en hang dat niet aan de grote klok (of neus ?) !

Reacties niet toegestaan