Sir Alex geflipt

Waar Welingelichte kringen eerder deze week al bevreesd voor was, is waarheid geworden: het dispuut tussen de Britse voetbalcoaches Rafael Benítez en Sir Alex Ferguson gaat onverminderd voort. Nadat Ferguson’s club, Manchester United, vorig weekend smadelijk had verloren (1-4) van het Liverpool van Benítez , was te voorzien dat de in wezen onsportieve Ferguson nog even zou natrappen, en zie: daar is het zo ver. 
Dit weekend kon The Times uit Ferguson’s mond optekenen dat Liverpool de laatste jaren veel meer ponden had gespendeerd aan nieuwe spelers dan zijn eigen bescheiden kluppie; 24 miljoen om precies te zijn. Met andere woorden: is het gek dat wij hebben verloren van een voetbalclub waar zo met geld wordt gesmeten? 
Met de rust die de winnaar kenmerkt, antwoordde de onverschrokken Spanjaard hoe het werkelijk zat. De afgelopen vijf jaar had Manchester 221 miljoen pond voor nieuwe spelers betaald, en Liverpool slechts 212 miljoen. Ergo: Ferguson beschikte over de grootste portemonnee. “Check the figures,” voegde Benítez daar minzaam aan toe. 
Het was dus nogal doorzichtig hoe Ferguson liet blijken niet tegen zijn verlies te kunnen en toen moest het ergste nog gebeuren, want rampen komen nooit alleen. Gisteren werd het grootse Manchester op een doodnormale competitiedag door Fulham afgedroogd, de uitslag was 2-0. 
Het waren verbijsterende televisiebeelden die lieten zien hoe de fanatiek kauwgom kauwende Sir Alex tijdens de wedstrijd helemaal wit wegtrok. Hier werd een reputatie aan flarden geschoten, en wellicht waren we getuige van het begin van de neergang van de grootste voetbalclub van dit moment. De in de adelstand verheven manager verliet het veld van Fulham dermate aangeslagen, dat we de komende weken mogen vrezen voor nog meer krankzinnige opmerkingen uit zijn immer bewegende mond. Misschien is Ferguson het spoor wel definitief bijster en zit de waanzin hem op de hielen. 
Enfin, we wachten het allemaal af, en daarbij is een ding zeker: Welingelichte kringen zit bovenop het nieuws.

Bron(nen):   The Times