Hollywood zet in op 3-D-films

De kinderfilm "Monsters versus Aliens" die vandaag in de Verenigde Staten in premiere gaat, moet Hollywood de weg naar de toekomst wijzen. Het is de eerste van een reeks nieuwe drie-dimensionale films, 3-D-films, die dit jaar in de bioscopen te zien zal. Hoewel het helemaal niet zo slecht gaat met de filmindustrie, hoopt Hollywood dat filmliefhebbers dankzij de nieuwe technische mogelijkheden naar de bioscoop blijven gaan, in plaats van thuis te gaan zitten voor hun grote plasmaschermen.
De film "Monsters versus Aliens" is  gehyped, zo meldt The Washington Post vandaag, maar een probleem is nog dat het aantal theaters dat de 3-D-films kan vertonen achterloopt bij de verwachtingen. Het was de bedoeling dat de kinderfilm in 5.000 bioscopen te zien was in de 3-D-verse, maar dat aantal is blijven steken op 2.000. Om het effect van de film, waarbij figuren en objecten als het ware loskomen van het doek, goed te ervaren, moeten bezoekers een specialie bril aanschaffen. Monsters vs Aliens is de eerste animatiefilm die in 3-D is opgenomen, en niet achteraf naar 3-D is omgezet, zo meldt Wikipedia.
Het kost de filmstudios zo'n 15 miljoen dollar extra om een film in een 3-D-versie uit te brengen. De meeste films zullen ook in een traditionele twee-dimensionale versie te zien zijn. Later dit jaar zullen nog een stuk of tien 3-D-films uitkomen, waaronder enkele actiefilms. Maar in de meeste gevallen gaat het om kinderfilms, waar onder opvolgers van kaskrakers als Toy Story, Ice Age en Shrek.

Bron(nen):   The Washington Post  Wikipedia