Ballack krijgt oorvijg van teamgenoot

Dat de verruwing van het voetbalspel hand over hand toeneemt, weten we zo langzamerhand wel. Maar toch, het Duitse nationale elftal zorgt in deze toch voor enig opwinding , en wel doordat aanvaller Lukas Podolski een oorvijg heeft uitgedeeld aan zijn teamgenoot Michael Ballack, nog wel de aanvoerder van de Mannschaft. De Duitse media zijn er vol van, en de site van Bild voorziet de lezers en zeker ook de kijkers uitstekend, onder meer met een diashow.
Podoslki kon zich niet beheersen, nadat Ballack commentaar op zijn spel had geuit. In de woorden van Ballack: "Ik had hem iets te zeggen, en hij was het daar niet mee eens. Het ging om een tactische kwestie. Dat heeft hij te begrijpen, en dan mag hij niet handtastelijk worden." Podolski heeft op zijn beurt verklaard dat de irritaties al in de eerste helft waren opgelopen doordat Ballack commentaar had op zijn spel.
Duitsland won de wedstrijd tegen Wales met 2-0. Waarbij Stern onder de kop ‘dom, dommer, Podolski’ aantekent: de wedstrijd vond plaats in een stadion waar normaal gesproken rugby wordt gespeeld.
Voor een meer beschouwend verhaal over de gebeurtenissen bij de oosterburen verwijzen we nog graag naar de site van Die Zeit.

Bron(nen):   Bild  Stern   Die Zeit