Vader en zoon sterven vlak na elkaar aan corona

Arts Carlos Francisco Vallejo (57) uit Florida liep het coronavirus waarschijnlijk op via een van zijn patiënten. Hij besmette vijf familieleden. Op 27 juni moesten Carlos en zijn vader Jorge in het ziekenhuis worden opgenomen. Beiden overleden uiteindelijk aan de gevolgen van het virus.

Jorge (89), vroeger ook arts, stierf al na zes dagen. Carlos vocht 42 dagen voor zijn leven, maar overleed op 1 augustus. “We zijn de ankers van onze familie kwijt”, zegt kleinkind Jessica Vallejo. “Zij belichaamden wat dokters horen te zijn. Ze zouden alles opgegeven hebben voor hun patiënten.”

Dochter Giselle (31) zegt: "Ik zag hem niet graag naar al die rusthuizen en ziekenhuizen vertrekken, ik was té bang dat hem iets zou overkomen. Maar er was niets aan te doen, hij stond de klok rond klaar voor zijn patiënten.”

“Hij was mijn grote voorbeeld”, voegt Kevin (23) eraan toe. “Als zijn patiënten moeilijke tijden doormaakten, ging hij hen soms zelf opzoeken. Zonder financiële bedoelingen, voor alle duidelijkheid. Puur om hen een goed gevoel te bezorgen.”