Madoff is zijn zeiljacht kwijt

Bernard Madoff is zijn achttien meter lange ‘vissersboot’ kwijtgeraakt. Terwijl hij zelf in New York achter de tralies zit – verdacht van grootschalige oplichterij – heeft de politie zijn schip ingepikt, dat in Miami lag. Het gaat om de Bull, een luxueuze motorboot.
Een ander schip van Madoff, een zeiljacht genaamd Rybovich (waarde 2.2 miljoen dollar), is hem ook afgenomen. Beide boten verkeren in excellente staat van onderhoud en zien er brandschoon uit.
Omdat ze toch bezig waren, werd ook de vakantiewoning van de Madoffs in Palm Beach (zo’n honderd kilometer ten noorden van Miami) doorzocht. Geschatte waarde: ruim negen miljoen dollar. Het onderzoek duurde langer dan gebruikelijk, want de eigenaar had zijn woning voorzien van erg veel sloten.
De Amerikaanse justitie is op jacht naar alle bezittingen (ook banktegoeden) van Madoff. Geschat wordt dat die tezamen zo’n 826 miljoen waard zijn. Als hij wordt veroordeeld, zal hij al zijn waardevolle bezittingen moeten afstaan: boten, huizen (waaronder één in Antibes), meubels, auto’s en juwelen.
De maximumstraf voor zijn vergrijpen bedraagt 150 jaar cel.

Bron(nen):   nbcbayarea.com