Paus Franciscus heeft zijn auto gekozen: een Ford Focus

Zijn voorganger kwam met een speciaal gemaakte Renault, of met een Mercedes, maar toen paus Franciscus gisteren aankwam in Castel Gandolfo, het buitenverblijf van het Vaticaan, was dat in een Ford Focus. "Het doet me pijn een pater of non te zien rijden in een slee. Denk toch aan al die kinderen die sterven van de honger." De paus roept de katholieken, maar zeker de geestelijke, telkens op om sober te zijn, niet teveel belang te hechten aan grote auto's en dure huizen. Blijkbaar zijn het meer dan woorden: hij wil niet wonen in zijn Renaissance-paleis en heeft de modale Focus gekozen als vervoermiddel. Het was wel een beetje een raar gezicht: vanwege de veiligheid reist de paus in een konvooi met voor en achter politie en motoren. Normaal zit dan in het midden van zo'n konvooi een grote auto; dat was nu een Ford Focus, in Nederland te koop vanaf 19.000 euro

Bron(nen):   Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  goed bezig. Niet alleen vinden dat anderen sober moeten zijn, maar zelf het goede voorbeeld geven. Kunnen veel mensen wat van leren.

 2. catchit64

  Weer een+1 voor deze paus. Het siert hem wel. Nog even en ik ga geloven 😉

 3. jan bosscher

  Het is niet alles slecht in de katholieke kerk.

 4. EJ

  Bescheidenheid siert de mens, maar we hebben het hier wel over de plaatsvervanger van God op aarde. Sommige functies gaan nu eenmaal gepaard met wat uiterlijke kenmerken, die bijdragen aan de gezagsuitstraling van de betreffende persoon, maar die ook simpelweg dienen om ‘het plaatje’ in stand te houden. Dat geldt in het geval van de paus voor het kazuifel en de tiara, maar net zo goed voor de auto en de woonvertrekken. Het hoofd van de katholieke kerk (die we door de eeuwen heen nog nooit van soberheid hebben kunnen beschuldigen) hoort niet in een Ford Focus. Net zoals de koning niet hoort rond te rijden in een Seat Ibiza.
  En overigens had hij natuurlijk ook gewoon de auto van zijn voorganger kunnen afrijden…

  • catchit64

   Ik ben het niet met je eens. Dat zou betekenen dat je niet echt eerlijk mag zijn. Deze man heeft niks met “buitenkant” maar gaat voor de inhoud en dat kan ik wel waarderen.

   Beste EJ, ik kom dagelijks mensen tegen in van die foute pakken die veel beter zouden presteren als ze zich niet in een opgelegde rol zouden laten plooien.
   Durf gewoon jezelf te zijn. Dat is wat deze paus doet. Hij heeft lak aan protocol en daarom krijg ik steeds meer respect voor die man. Zou iedereen moeten doen.

   (in antwoord op EJ)

Reacties niet toegestaan