Inzamelinsactie tegen kanker mislukt
De antikankercampagne van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AvL) in Amsterdam loopt uit op een flop. Het instituut heeft 700 duizend euro uitgegeven aan spotjes op radio en televisie met de bedoeling daarmee 5 miljoen binnen te halen.
En nu de actie een maand loopt is er amper een ton binnengehaald, nog geen 2 procent. Dat bericht De Volkskrant.
Vorige maand slaagde het instituut er in veel gratis publiciteit te halen met het 'nieuws' dat kanker binnen twintig jaar voor 90 procent kan veranderen van een dodelijke in een chronische ziekte. De inzamelingsactie sloot daarop aan. Want dat goede nieuws zou alleen haalbaar zijn als gevers over de brug komen. Veel geld komt al uit Alpe DuZes en andere acties. Dit zou 5 miljoen moeten toevoegen.
Tot nu toe toont het publiek zich echter ook niet enthousiast voor de actie van het Amsterdamse ziekenhuis met de naam 'Tegen gelijke behandeling'.
Het Instituut zelf zegt nog niet te wanhopen. Na de zomer gaat het geld binnenstromen.
De Volkskrant
Bron(nen):
Ik zou niks liever hebben dan dat kanker een chronische ziekte zou worden.
Maar als het om geld gaat is het altijd een lastige. Laten we om te beginnen de salarissen van de artsen die al dat onderzoek doen eens zetten op een “normaal” bedrag.
Van € 4000,00 netto per maand kun je ook rondkomen.
Alle exorbitante salarissen en vergoedingen overboord en gewoon werken voor de kost en niet voor je status dat helpt al een stuk.
De grootste ontdekkingen tot op heden zijn niet gedaan door wetenschappers met grote budgetten maar door mensen met passie voor het veld.
(in antwoord op catchit64)Klopt, maar met passie alleen krijg je de gemiddelde wetenschapper (arts) niet uit zijn bed. De echte idealist bestaat nog steeds maar moet je wel met een vergrootglas zoeken.
(in antwoord op Mo Meta)Je krijgt wel degelijk bevlogen mensen ‘uit hun bed’ met mindere betaling (op Femke Halsema na), je haalt alleen meer uit die mensen met behulp van een betere beloning. Kijk maar naar de gemiddelde stoeptegelveger in Cuba of het oude Rusland. Of naar de ‘gemiddelde ambtenaar’ hier. Als jij een bovengemiddelde prestatie levert, mag je best bovengemiddeld beloond worden. In de sport krijgt ook niet iedereen dezelfde medaille.
(in antwoord op catchit64)If you pay peanuts, you get monkeys.
(in antwoord op catchit64)wat een onzin.
(in antwoord op DiscuJohn)Niet verrassend, he. Wat een (helaas) slecht opgezette actie.
We zitten denk ik met alle respect ook niet te wachten op een medicijn voor een chronische ziekte. Heb van de week de film Thrive gezien, daaruit blijkt (zoals in vele films) dat er al lang geneesmiddelen (of in de richting) zijn geweest. Ofwel een medicijn levert meer geld op, zeker als het chronisch is. Definitieve geneesmiddelen zijn onderdrukt. Maar ja, wie ben ik. Ik kijk heel veel documentaires en laat mij ook informeren door andere uitingen dan de MSM… Dan krijg je een heel ander beeld…