Vechten om Slumdog kind

In de slums van Mumbai vochten de moeder (rechts) en de stiefmoeder (links) van Slumdog Millionaire-ster Rubina Ali gisteren een felle strijd uit (zie foto). Inzet: wie is de liefste moeder van het hele land. Wat ze niet in de gaten leken te hebben, was dat hun gevecht door een fotograaf werd vastgelegd. 
De Daily Mail heeft een scherpe fotoreportage, waarop te zien is dat het er fel aan toegaat, onder het oog van de (stief)dochter en de hele buurt, en, dankzij de Mail. de hele wereld. 
Inzet van het gevecht was wie het meest van Rubina houdt. De stiefmoeder zegt dat zij de enige is die echt om het meisje geeft en dat ook al deed toen er nog geen geld was te verdienen. 
De moeder was jaren van het toneel verdwenen, maar snapt nu dat Runina haar kans is op een beter leven. Vader Qureshi van Rubina is gearresteerd omdat hij een poging heeft gedaan zijn dochter voor 200.000 pond te verkopen. 
De stiefmoeder lijkt, in tegenstelling tot in echte sprookjes, de beste papieren te hebben voor de rol van heldin. Dat het mis zou gaan rond de arme kinderen die ineens wereldberoemd zijn geworden, was te voorspellen. En blijkbaar hebben de makers van de film die consequentie op de koop toe genomen. 
Want zij hebben op hun beurt ook weer heel erg veel geld verdiend.

Bron(nen):   Daily Mail  BBC