Eindelijk opvolger Da Vinci Code

Eindelijk komt er een vervolg op de Da Vinci Code. De talloze fans van Dan Brown hebben vijf jaar moeten wachten, maar nu heeft de schrijver dan officieel zijn nieuwe boek aangekondigd, met de titel Het Verloren Symbool. De roman beschrijft opnieuw een wereldwijde cult evenals een race tegen de tijd om een geheime formule te ontsleutelen. In het boek dat op 15 september verschijnt, is opnieuw Robert Langdon opnieuw de hoofdpersoon.
Brown heeft vijf jaar gewerkt aan het nieuwe boek, maar zou pas op het laatste moment voor deze titel hebben gekozen, een titel die intrigerend genoeg is zonder veel van het onderwerp weg te geven. Naar de opvolger van de Da Vinci Code is lang uitgekeken, zo schrijft The Times. Toen het nieuwe boek in 2006 al eens werd aangekondigd, onder de titel De Solomon Sleutel, leidde dat tot een golf van boeken en andere publicaties die al bij voorbaat wilden uitleggen hoe het nieuwe boek moest worden begrepen. Het succes van Dan Brown is zo groot geweest dat iedere aanwijzing over de opvolger van de Da Vinci Code direct tot een gekte leidde op de websites van zijn fans, en tot nieuwe plannen van rivaliserende uitgeverijen.
De grote doorbraak van Dan Brown kwam met de Da Vinci Code. Na dit succes werden drie eerdere boeken van zijn hand opnieuw uitgegeven, en ook deze behoren tot de absolute top van wereldwijde bestsellerlijsten.

Bron(nen):   The Times