Schud je baby

Apple is trots dat er voor alles wel een app is, een klein programmaatje dat werkt op een iPhone.
Je iPhone kan met zo'n app echte winden laten, je kunt de app laten beslissen wiens beurt het is om koffie te zetten en je kunt doen alsof je een biertje drinkt of The New York Times lezen. Alles kan en de meeste apps kosten bijna niets, maar toch rinkelt de kassa bij Apple, omdat miljoenen keren bijna niets toch veel geld is.
Maar ook bij een geniaal bedrijf gaat wel eens iets mis. Op de site waar Apple zijn apps verkoopt was tot gisteren een app te kopen waarop een baby was te zien en te horen, want hij krijste. En als je je Iphone maar stevig genoeg schudde, werd de baby stil. Er liep een stopwatch mee en wie de baby het snelste stil schudde, was de winnaar.
Er stond in de gebruiksaanwijzing SCHUD NOOIT EEN ECHTE BABY. Maar er waren teveel mensen die het niet echt grappig vonden. Vooral uit de hoek van activisten rond het Shaken Baby Syndrome was de afkeuring luid hooraar.
De app is uit het assortiment verdwenen. Maar als we een illegale kopie spotten, zal Welingelichte kringen u de weg wijzen.

Bron(nen):   The Guardian