Groeten uit Malibu

Probleem in Malibu. Sinds enkele weken slaan de golven van de Pacific zo hoog tegen de kust, dat veel sterren zich niet langer veilig voelen in hun villa’s van tenminste vijf miljoen dollar. 
Ook anderszins is het de laatste tijd nogal onrustig in dit kustplaatsje ten noordwesten van Los Angeles. De ene keer wordt Britney Spears achterna gezeten door een horde paparazzi, dan is er gedoe rond het toilet van Bob Dylan en nu heeft de hele buurt iets te stellen met het nieuw te bouwen huis van The Edge, een van de bandleden van U2. 
Die laat namelijk een villa bouwen, zo groot, dat men vreest dat de charme van Malibu voorgoed zal verdwijnen. Sommige rijken buren kunnen de gedachte niet van zich afzetten dat U2 zich altijd zo inzet voor een betere, mooiere en schonere wereld. Maar blijkbaar alleen buiten de grenzen van Malibu. Eigenlijk gaat het om een complex van woningen dat zo’n beetje ieders uitzicht vervuilt, het geheel krijgt een omvang van zo’n 200 voetbalvelden. 
Het begint de minder prominente bewoners van het stadje op te vallen dat die sterren nooit op hun eentje komen. Ze hebben een hele tros adviseurs, helpers, veiligheidsmensen en gelegenheidsvrienden achter zich aanhangen en dat gezelschap behoort bij de komst van zo’n ster ook allemaal tot ‘de nieuwe buren.’ 
Zo hebben de buren van Bob Dylan – Welingelichte Kringen berichtte al eerder over deze hoogst belangwekkende kwestie – er genoeg van dat ze het mobiele toilet van de beveiligers van de beroemde zanger niet alleen zien maar ook nog ruiken. 
En zo is er altijd wat in het 13.000 inwoners tellende stadje. Vroeger al was het hier ongelooflijk rustig en mooi, maar met wel erg veel beroemdheden binnen de stadsgrenzen is er een soort onrust gekomen die niet meer makkelijk verdwijnt. En volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung dreigt de charme van Malibu voorgoed verloren te gaan.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung