Vermoedelijke dader dood grensrechter pleegt opnieuw gewelddaad

Een van de jongens die is veroordeeld voor doodslag op grensrechter Richard Nieuwenhuizen, Soufian B. (17), heeft volgens de Volkskrant opnieuw iemand geslagen. In jeugdinrichting Eikenstein in Zeist zou Soufian een groepsleider in zijn gezicht hebben geslagen. De groepsleider, die zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen heeft laten behandelen, heeft hiervan aangifte tegen hem gedaan. Leden van het B1-elftal van de Amsterdamse club Nieuw Sloten schopten grensrechter Nieuwenhuizen op 2 december meerdere malen tegen zijn hoofd en zijn nek bij zijn Almeerse club Buitenboys. De dag erna overleed hij aan een scheur in zijn halsslagader. Het drama werd een symbool voor het uit de hand gelopen geweld op de voetbalvelden. De 7 verdachten, 6 minderjarige voetballers van Nieuw Sloten en de vader van een van hen, zijn allen in juni veroordeeld tot jeugddetentie of celstraf voor doodslag op de Almeerse grensrechter.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Dat de rechtsstaat in Nederland failliet is, is niets nieuws. Het enige wat bij dit soort volk nog helpt is een werkkamp in Siberië onder leiding van Russen. Je kan er energie, begeleiding of wat dan ook insteken, het helpt niet. Mocht dat ook niet meer helpen, dan rest slechts de maatschappij dienen in de vorm van energielevering.

 2. Captain Caveman

  Dit soort figuren horen niet meer losgelaten te worden in de samenleving.
  Ze bevestigen bij herhaling dat ze daar niet geschikt voor zijn.
  Maar nog steeds heeft het rechtssysteem een knuffelmentaliteit naar dit soort tuig.

 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  Die veroordeelde vader is de dans al zoveel keer ontsprongen bij Justitie dat het een waar wonder is, dat die man is veroordeeld.
  Was de schrik van het Amsterdamse jeugdvoetbal.

 4. André Somers

  “Vermoedelijke dader”? Hij is veroordeeld, en geen verdachte meer. Je mag nu gewoon “Dader” zeggen.

 5. catchit64

  Bij bewezen schuld, opsluiten en nooit meer vrijlaten.

 6. Kopje thee

  Om moedeloos van te worden. Het hopeloze is dat 80% van dit soort jongens aan gedrags- dan wel persoonlijkheidsstoornissen lijdt. Die korte lontjes zijn vaak aangeboren, en niet in de laatste plaats versterkt door inteelt-praktijken. Vooral als inteelt generaties lang plaatsvindt, worden de negatieve gevolgen versterkt. IQ zakken, sociale vaardigheden ook. Je hoort er zelden of nooit iets over, omdat het zo pijnlijk is. Maar als je alle ellende in ‘t Midden-Oosten op dit moment bekijkt, vraag je wel eens af het trouwen binnen de familie (tegen de 70% van inteelt in deze landen) geen factor is je mee moet wegen in de redeloosheid van sommige groepen.

Reacties niet toegestaan