Belastingvoordeel voor Ronaldo

Nog steeds is de rust op de krantenpagina’s niet weergekeerd over de transfer van Cristiano Ronaldo van Manchester United naar Real Madrid. De overstap à 94 miljoen euro blijft een onderwerp om bij stil te staan – al dagenlang.
De Frankfurter Allgemeine Zeitung onthult vandaag hoeveel inkomstenbelasting de Portugese voetballer straks in Spanje zal moeten betalen en het goede nieuws is: dat valt erg mee. Slechts 24 procent.
De eerste de beste Spanjaard die 60.000 euro verdient, valt onder een tarief van 43 procent bij de inkomstenbelasting, dus het is niet zo dat het algehele belastingklimaat in Spanje mild kan worden genoemd. Beroemde Spaanse voetballers als Raúl, Iniesta of Xavi vallen hier eveneens onder.
Maar voor Ronaldo gelden andere wetten.
Hij valt onder een zes jaar oude regeling waarbij de Spaanse overheid tegemoet wil komen aan hooggekwalificeerde buitenlandse werknemers. Wel moet de begunstigde de laatste tien jaren elders hebben gewoond. Ook geldt de regeling voor een periode van zes jaar. Hé, da’s ook toevallig – Ronaldo tekende voor zes jaar bij Real.
In Spanje wordt deze wet sinds enige tijd de ‘ley Beckham’ genoemd, verwijzend naar een andere voetballende gastarbeider die hiervan eerder profiteerde.
Ronaldo gaat straks in Madrid meer dan tien miljoen euro per jaar verdienen. Daar houdt hij straks dankzij deze bijzondere regeling ook nog iets aan over.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung