De minst groene autos

Stel, u heeft uw bekomst van het groene geloof en Marijke Vos, Femke Halsema, dagblad Trouw, Jacqueline Cramer en allerlei andere apostelen van de groene gemeenschap gaan u zo langzamerhand een beetje tegenstaan. 
Dan is het tijd voor een daad van verzet. 
Omdat u nogal recalcitrant bent, denkt u: ik koop een auto waar geen groene zegels op zitten, maar een die gewoon lekker hard rijdt en waar de benzine met liters tegelijk door de cilinders verdwijnt. 
Dan moet u toch echt even The New York Times er op naslaan, want die krant publiceert nu een klassement van de grootste viezerikken op vier wielen. 
Op 1 staat de Dodge Roadster (foto), een monster met 8 cilinders, in de Verenigde Staten ook wel Viper geheten. Om een jaar lang in deze wagen te rijden, heb je een eikenbos van een halve hectare nodig om de kwalijke uitstoot van gassen weer te neutraliseren. 
In de categorie off the road gooit de Cadillac Escalade V8 hoge ogen; ook een smeerpoets die zijn weerga nauwelijks kent. En in het luxe segment is de Bentley Brooklands Coupe een buitenkansje. 
Wordt allemaal te duur? Kies dan in de categorie 'kleintjes' voor de Renault Clio Sport 200. Vervuilt wat minder, maar naar verhouding nog een hele boel.  

Bron(nen):   The New York Times