Plan voor bejaarden in de gevangenis was een soort grap

Het plan van de Bredase ondernemer Aad Ouborg om de Koepelgevangenis in zijn stad om te bouwen tot een Budget Bejaardenhuis was een grap van Delta Lloyd. Dat maakte Ouburg woensdagavond bekend in het televisieprogramma RTL Late Night van Humberto Tan, meldt omroep Brabant. "Het is grote onzin. Er is niets van waar”, zo zei de ondernemer bij Tan. Hij haalde samen met Delta Lloyd de grap naar eigen zeggen uit om een discussie aan te zwengelen over de bejaardenproblematiek waarmee Nederland kampt. Hij was daarvoor benaderd door pensioenverzekeraar Delta Lloyd, verklaarde het bedrijf in een persbericht. "Wij hebben gemerkt dat het op de kaart zetten van een financieel onderwerp als pensioen zeer lastig is. Juist de mensen die we moeten bereiken haken af zodra ze het woord pensioen horen", schrijft bestuurder Paul Medendorp. "Met het Budget Bejaardenhuis heeft Delta Lloyd op een prikkelende manier laten zien wat er kan gebeuren als je je pensioen niet goed geregeld hebt."  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    zeer touché. Met name nu ZZP 1 t/m 3 uit de verpleeg/verzorgingshuizen wordt geweerd (natuurlijk afgevloeid door overlijden). dit gaat een nieuw drama worden…..

  2. Paulraw

    En als je je pensioen wel goed geregeld hebt heb je geld ,en mag je al je basiszorg zelf gaan bekostigen die voorheen voor iedereen was voorzien via de verzekering.Het lijkt wel of dit de overheid niet slecht uitkomt.Intussen heeft Delta Lloyd dan dan wel jaren provisie opgestreken over de premies.
    En zulke reclamelui krijgen dan weer een podium in de media.

Reacties niet toegestaan