No 61727-054 heeft zijn eindbestemming bereikt

Gekleed in een blauwe gevangenis-overall is Bernie Madoff, 71,  gisteren aangekomen op zijn eindbestemming, het  Butner Federal Correctional Complex in North Carolina. Om 150 jaar te zitten.
Dat is een 'mediumsecurity' gevangenis, het beste waarop hij, gegeven zijn straf, kon hopen. Gisteren was de introductieles, die iedere nieuwkomer krijgt. Daar gaat het over rechten en plichten, bijvoorbeeld de plicht om te werken. Vandaag is de eerste werkdag Zes dagen per week, voor zestig cent per uur. Volgens deskundigen mag hij van geluk spreken dat hij in deze gevangenis is geplaatst. Er zitten veel witte boorden criminelen, de sfeer is niet al te grimmig en er vallen zelden doden.
"In een low security gevangenis raak je afgestompt, in een medium word je gestoken en in een high security vermoord," luidt de vuistregel. Het kan dus 'steken' worden.
Op de lijst van het zakenblad Forbes staat Butner in de top tien van goede gevangenissen. "Het personeel heeft het daar naar zijn zin, en als dat zo is, dan gaat het met de gevangenen ook beter."

Bron(nen):   ABC  The Times  Business Insider