Gaat u vandaag vasten voor Syrië?

Zal vasten helpen tegen de oorlog? Voor vandaag heeft paus Franciscus een, naar hij hoopt wereldwijde, dag van vasten en bezinning uitgeroepen tegen de oorlog in Syrië. De paus heeft zich de afgelopen dagen een aantal malen druk gemaakt over de oorlog in het algemeen en over het voornemen van Amerika om te gaan bombarderen in het bijzonden. Hij denkt dat vrede niet dichterbij komt door Tomahawks te gooien. Franciscus schreef onder meer een brief aan de G20 waarin hij opriep de oorlog niet nog erger te maken. Volgens een Argentijnse krant zou hij ook getelefoneerd hebben met Assad. Vanavond zal er in het kader van deze speciale gebeds- en vastendag op het Sint-Pietersplein in Rome een wake worden gehouden. Deze bijeenkomst zal vijf uur duren. Franciscus sprak de hoop uit dat velen eraan deel zullen nemen.  "Moge de schreeuw om vrede ieders hart bereiken zodat allen de wapens neerleggen”, zei de paus. Te vrezen valt dat vasten tegen kruisraketten net zo goed helpt als kruisraketten tegen oorlog  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Denker57

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/09/Ook-China-stuurt-oorlogsschepen-en-mariniers-naar-Syri Syrië..!!! woe 11 Sept .. U wordt allen uitgenodigd om deel te nemen aan de Grootste BBQ van de laatste tijd

 2. domen021

  “Te vrezen valt dat vasten tegen kruisraketten net zo goed helpt als kruisraketten tegen oorlog”.
  Gerard, je zult n.a.v. het bidden en werken van deze paus al in de nabije toekomst een ander standpunt gaan innemen. Wacht maar af. Wij van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard doen in ieder geval mee met gebed en vasten en doen op deze manier constructief mee aan het behoud/herstel van vrede en gerechtigheid.
  Pastoor Frank Domen

 3. Heldoppantoffels

  Leuk geschreven en prima slotzin!

  Het is natuurlijk triest dat zovelen moeten lijden onder de oorlogszucht van onze Amerikaanse ‘vrienden’, we staan er bij en kijken er naar.
  Het minste dat wij kunnen doen is onder de aandacht brengen dat de Amerikanen niet bepaald zuivere intenties hebben en in dat verband vind ik het toch wel fijn dat de paus zich er in deze vorm over uit. Het zal niets veranderen, maar door meer aandacht kan de publieke verontwaardiging misschien vormen aannemen die wel voor verandering zorgt.

  Weet iemand al wanneer Iran aan de beurt is? Want dat in Iran binnen 2 jaar een Amerikaanse vlag wappert is ook een zekerheidje.

 4. Pim Pandoer

  Voor vrijzinnigen is dit zo klaar als een klontje, maar katholieken denken anders over dit onderwerp. In Medjugorje zei OLVrouw: ‘vergeet niet dat vasten en bidden zelfs natuurrampen kunnen voorkomen’. Let maar op !

Reacties niet toegestaan