Slechte Belgenmop krijgt snel vervolg

Juist vanochtend toonde de Belgische krant De Standaard zich verontwaardigd over het leedvermaak waarmee in het buitenland, en met name Nederland, is gereageerd op twee recente uitbraken uit Belgische gevangenissen. Met ingehouden verontwaardiging citeert de krant het Nederlandse dagblad Trouw dat sprak van ‘een slechte Belgenmop’.
De inkt van De Standaard was nog niet droog of deze slechte Belgenmop kreeg alweer een vervolg. ‘Twee zwaarbewapende gangsters’ hebben vanochtend drie gevangenen bevrijd op het moment dat die terecht moesten staan in het Paleis van Justitie in Brussel. De handlangers van de gevangenen konden hun wapens gemakkelijk meenemen naar binnen omdat de metaaldetectoren bij de ingang niet waren aangesloten.
Dagblad De Morgen meldt dat de drie ontsnapte gevangenen ‘zich moesten verantwoorden’ voor een mislukte overval op een huis in Londerzeel, in november vorig jaar. Omdat ze al een fors strafblad hadden, riskeerden ze een zware straf.
"Oussama Trimini Langeri (28), Youssef Oulad Has Chaib (27) en Abdelhakim Akil (27) moesten zich samen met een andere verdachte voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een mislukte homejacking in Londerzeel, eind vorig jaar. Toen ze de zaal werden binnengeleid en de handboeien werden losgemaakt, doken twee gemaskerde en gewapende handlangers op. Die hielden de aanwezigen onder schot en dwongen iedereen om op de grond te gaan liggen. Daarop sloegen de vijf op de vlucht. De vierde verdachte bleef gewoon in de zaal zitten. Volgens het parket waren de metaaldetectoren niet eens aangesloten. Zo konden bezoekers makkelijk binnen en buiten."

Bron(nen):   De Morgen  De Standaard