Eenvijfde Europeanen is moslim in 2050

Vijf procent van de EU-bevolking was vorig jaar moslim. In 2050 zal dat percentage zijn gestegen tot twintig, volgens berekeningen van de Britse krant The Daily Telegraph. Het percentage in Nederland, Spanje en Groot-Brittannië zal dat niveau al veel eerder bereiken – als gevolg van immigratie n het hogere geboortecijfer onder moslims.
De berekeningen hebben direct tot nieuwe beschuldigingen geleid dat de politiek alleen maar toekijkt hoe een ‘demografische tijdbom’ ontstaat. Europa gaat de komende twintig onherkenbaar veranderen en het lijkt wel alsof de politici dat helemaal niet in de gaten hebben – schrijft de Telegraph. De veranderende bevolkingsssamenstelling zal grote gevolgen hebben voor het onderwijs, de gezondsheidszorg, de sociale zekerheid en het cultuur-beleid. En ook voor de buitenlandse politiek.
Eerdere voorspellingen dat de bevolking van de 27 EU-landen tegen 2050 met tien miljoen zou zijn afgenomen, zijn achterhaald – vooral door de aanhoudende komst van migranten. De huidige voorspelling is dat de EU-bevolking tegen 2050 16 miljoen zielen meer zal tellen dan nu.
Met de radicalisering van de moslim-bevolking loopt het volgens veel opiniepeilingen niet zo’n vaart. Maar de integratie van tweede- en derde-generatie immigranten verloopt vaak moeizamer dan de integratie van nieuwkomers.

-
Bron(nen):   The Daily Telegraph  The Daily Telegraph  The Daily Telegraph