Hoe de Jackson-familie doormoddert

Janet Jackson is vier miljoen dollar waard, terwijl haar zus maar een half miljoen opbrengt. Het zijn de harde cijfers afkomstig uit een voorstel aan de Jackson-familie om in de Verenigde Staten een reeks van tien concerten te geven.
Op de website The Daily Beast maakt onderzoeksjournaliste Diane Dimond, die de familie van Michael Jackson al zo'n 15 jaar volgt, details bekend van het voorstel. En bericht ze over de manier waarop de onderlinge rivaliteit naar nieuwe hoogten is gestuwd.
De familie zou het voorstel voor de Jackson Family Reunion Tour - goed voor een totaal bedrag van 12 miljoen dollar - serieus in overweging hebben genomen. Janet zou de dragende rol op zich moeten nemen, maar zij is ongelukkig met de druk die dat op haar schouders legt. Andere leden van de familie hebben allemaal zo hun eigen agenda en hun eigen belangen, waarbij de verdeling van de opbrengsten het belangrijkste punt van discussie is. Dit is het voorstel van de concertorganisator AllGood:
Janet Jackson — $4 million
Jermaine Jackson — $1.5 million
Jackie Jackson — $1.5 million
Randy Jackson — $1.5 million
Marlon Jackson — $1.5 million
Tito Jackson — $1.5 million
La Toya Jackson — $500,000
Rebbie Jackson — $250,000
Tot degenen die ontevreden zijn, behoort voorspelbaar genoeg ook de oudste zus Rebbie. Die is bovendien extra voor het hoofd is gestoten omdat haar naam in het voorstel verkeerd is gespeld, als Rebe.
De sympathie van journaliste Dimond ligt duidelijk bij Janet. Want de Jackson-familie heeft een lange staat van dienst als het gaat om gaat om het nemen van onverstandige zakelijke beslissingen en dan was Michael altijd degene die financieel moest inspringen. Niet zo gek dat Janet er weinig voor voelt om die rol over te nemen.

Bron(nen):   The Daily Beast