Geen seks in Dubai City

Carrie moet uitkijken naar een andere mondaine pleisterplaats  de verfilming van haar avonturen, nu Dubai haar de toegang tot het land heeft ontzegd. Het Arabische emiraat voelt er niets voor het toneel te zijn van The Sex and the City II, het vervolg op de eerste, zeer succesvolle film die vorig jaar uitkwam en meer dan 400 miljoen dollar opbracht.
Er komt dus geen seks in Dubai City. De producenten toonden zich verrast door beslissing, maar hadden waarschijnlijk beter kunnen weten. Deel I van de film mocht al niet in de filmtheaters van Dubai worden vertoond – want te aanstootgevend voor het emiraat dat ondanks alle glitter en glamour nog altijd gebukt gaat onze strenge islamitische regels, zo schrijft Eric Pape op de site The Daily Beast.
De toepassing van de regels is ook tweeslachtig. Zo is het bezit van alcohol verboden, terwijl buitenlanders die het overgrote deel van de bevolking uitmaken de drank in forse hoeveelheden consumeren in hotelbars. Maar als het gaat om seks zijn de autoriteiten strenger geworden. Onlangs werd zelfs een buitenlander opgepakt omdat hij een T-shirt droeg dat waarschuwde voor de gevaren van huidkanker, met daarop een foto van een naakte Victoria Beckham en de tekst ‘protect the skin that your in’.
Zo heeft Dubai sinds begin 2008 een lange reeks buitenlanders opgepakt wegens aanstootgevend gedrag. Het verbod om deel 2 van Sex and the City in Dubai op te nemen, laat zien dat het emiraat vast besloten is de vrije seks buiten de deur te houden.

Bron(nen):   The Daily Beast