‘Corrupte’ rechter met vervroegd pensioen

De vooraanstaande rechter Hans Westenberg gaat met vervroegd pensioen, nu is gebleken dat hij vals spel heeft gespeeld in de Chipshol-zaak, waarmee vele, vele miljoenen zijn gemoeid. In deze zaak heeft Westenberg als rechter gebeld met de advocaat van Chipshol - wat absoluut not done is - en die ook onder druk gezet. Westenberg heeft steeds ontkend, maar heeft die ontkenning niet aannemelijk kunnen maken.
Nederlandse media hebben de zaak tot nu toe grotendeels laten liggen - met uitzondering van onder meer Nieuwe Revu, die een cover wijdde aan 'de liegende rechter' - en berichten nu over het gedwongen vertrek van Westenberg door het overnemen van een ANP-bericht.
Het vertrek van Westenberg betekent een grote overwinning voor Chipshol dat grote vastgoedbelangen heeft rond Schiphol, en in het verleden regelmatig is benadeeld door juridisch en politiek gemarchandeer.
De val van 'de liegende rechter' is evenzeer een overwinning voor journalist en actievoerder Micha Kat, die al vijf jaar verwikkeld was in een juridische strijd met Westenberg, en die nu op zijn weblog Klokkenluideronline.nl victorie kraait. "Voor het eerst in Nederland is een rechter tegen de lamp gelopen wegens corruptie; gigantische schadeclaims in het verschiet; hoeveel vonissen heeft Hans Westenberg verkocht?; webmaster rekende af met geldbeluste bedrieger Westenberg."
In een persbericht stellen Westenberg en de Haagse rechtbank dat ze iedere verdere discussie willen voorkomen, maar te voorzien valt dat het zo niet zal werken. Het is aannemelijk dat Chipshol met schadeclaims gaat komen en wellicht dat de Nederlandse journalistiek zich dan alsnog om het onderwerp gaat bekommeren.
Het artikel uit Nieuwe Revu is te lezen via de derde link, die leidt naar rechterwestenberg.com, ook een site van Micha Kat.

Bron(nen):   NRC Handelsblad  Klokkenluideronline  Rechterwestenberg.com