In India is de politie een dief

India is hard op weg een echte wereldmacht te worden. Zo is de overheid van plan de komende 3 jaar 70 miljard dollar uit te trekken voor nieuwe wegen. Het wegennet is namelijk zeer gedateerd, wat trouwens ook geldt voor de avonturen die reizigers meemaken.
In India is de kans groot om onderweg te worden bestolen door de politie – dit vindt jaarlijks plaats ter waarde van 4,5 miljard dollar. Zelfs landen als Rusland en Brazilië kunnen hier bij lange na niet aan tippen.
Iedere dag rijden er 4 miljoen trucks door het land die ieder circa 10 dollar per dag moeten afdragen aan de politie. Overal onderweg heb je een soort checqpoints waar chauffeurs geld moeten afdragen. Soms door vignetten te kopen die de politie zelf gemaakt heeft en waarmee doorgang wordt verleend. Totdat verderop weer een volgende politiepost  staat waar opnieuw moet worden betaald.
De regering begint te beseffen dat dit een slechte zaak is voor de reputatie van het land. Aan de corrupte agenten moet dus iets gedaan worden. Edoch, dit is een onderdeel van een corruptiestelsel waar veel andere  ambtenaren bij betrokken zijn. Nagenoeg de hij is besmet. Vraag is dus wie waar zou moeten beginnen met de tegenaanval.

   
 
 
 
 
 
 
 
Bron(nen):   Asia Times