Surfgirls

Judo, roeien, dressuur; als we NRC Handelsblad gisteravond mochten geloven, zijn Nederlandse vrouwen omnipresent in allerlei sporten en slepen ze de ene medaille na de andere binnen. 
Zeker, het zijn bijzondere prestaties en Welingelichte Kringen haast zich daarom de felicitaties over te brengen. Proficiat, dames! 
Toch werd onze aandacht getrokken door The Daily Beast die vertelt dat de dames-surfers zo'n furore maken. Op Huntington Beach in Californië heb je vrouwen die met de beste manen ter wereld meekunnen. Ze gaan het hele jaar door langs de stranden van Australië, Hawaii, Peru en Portugal om hun kunsten te verfijnen. 
De mannen hebben bij wedstrijden qua prijzengeld nog altijd een grote voorsprong, maar dat heeft vermoedelijk zijn langste tijd gehad nu bladen als Vanity Fair en Rolling Stone al met reportages zijn gekomen van de vrouwelijke surfsterretjes
Op de foto's ziet het er allemaal bijzonder glamourous uit en de vrouwen zelf zijn verre van onverschillig waar het hun uiterlijk betreft.  Bij voorkeur gaan ze de plank op met waterproof mascara. 
Tot zover de mooie surfsport, nu snel terug naar het damesvoetbal.

Bron(nen):   The Daily Beast