En weg was de schildering…

Graffitischilder Banksy is in zijn soort wereldberoemd. Banksy is het pseudoniem van een wereldbekende Britse kunstenaar. Hoewel er weinig zekerheid is over de ware identiteit van Banksy en de meeste bronnen aangeven dat zijn echte naam Robert of Robin Banks is, heet hij waarschijnlijk Robin Gunningham. Hij zou in 1974 geboren zijn in Bristol.
Zijn kunstwerken zijn vaak politiek en humoristisch van aard. In zijn straatkunst combineert hij graffiti met een hem kenmerkende sjabloontechniek. Zijn straatwerk is te vinden in verschillende Europese steden maar ook buiten Europa, zoals in de Palestijnse gebieden en de Verenigde Staten. Hij maakt, vooral in Engeland, muurschilderingen die vaak de belangrijkste bezienswaardigheid van een stad of buurt worden. Zoals zijn portret van de Engelse Koninklijke Familie, op de zijkant van een gebouw in Stoke Newington, oost London. Die schildering werd extra bekend omdat hij de cover was van een CD van Blur.
De schildering bestaat niet meer. De plaatselijke overheid gaf opdracht de schildering zwart te schilderen in het kader van het anti graffity-beleid. Het is alsof de paus opdracht geeft het plafond van de Sixtijnse Kapel fris te witten.

Bron(nen):   BBC