Kloon John Lennon uit tand

"Als ze mammoeten kunnen klonen, is John Lennon misschien de volgende", aldus de Canadese tandarts Michael Zuk. Twee jaar geleden had hij $30.000 bij elkaar geschraapt om een (rotte) tand van John Lennon op een veiling te kopen. In de jaren '70 had Lennon die aan zijn schoonmaakster gegeven. De tandarts is nu bezig met een project om het DNA van de zanger uit de tand te halen. "Ik ben nerveus en enthousiast over de kans om zeer binnenkort een volwaardige streng van zijn DNA te hebben. Nu wetenschappers volop bezig zijn met het klonen van mammoeten kan dezelfde technologie ook voor mensen realiteit worden." Hij schreef zelfs een muzikale ode aan de tand van Lennon, met de titel Love me Tooth (helaas werkt de link nog niet). Ook is er een website waar het project gevolgd kan worden. "Te kunnen zeggen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan het terugbrengen van één van de grootste rocksterren uit de geschiedenis is overweldigend," zegt hij. De tand zelf heeft ook niet stil gezeten. Zo ging de tand onder andere op tournee door Engeland om daar aandacht te vragen voor mondkanker, kwam hij verschillende keren op televisie en is hij gebruikt bij de totstandkoming van een documentaire over DNA.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  John Lennon kon zich ontwikkelen binnen de context waarin hij leefde. Dat heet toch de vrije wil? Hoe staat het met de vrije wil van de Kloon? Heeft die straks de vrije keuze voor zijn toekomst qua liefdesleven, beroep, cultuur en pleziertjes?

 2. Scott Bakula

  Wie is John Lennon ?

 3. drFeelgood

  Kijk de film “the boys from Brazil”

 4. Captain Caveman

  na schaap dolly, nu ook zanger John
  Overigens heeft er hier al eens een artikel met dit onderwerp gestaan

  • Kopje thee

   Precies, toen hadden we ‘t nog over het nut van een mammoet vs het nut van Lennon… twee weekjes terug? Merkwaardig, lijkt wel alsof ze bij WIK langs elkaar heen werken

   (in antwoord op Captain Caveman)
 5. Vogelbeest

  Als bijdrage aan de mensheid zouden we aanzienlijk meer hebben aan Tesla, Einstein, DaVinci en zo nog wel wat grote denkers. Vermaak is nou niet echt prioriteit nummer 1.

Reacties niet toegestaan