Wie is de eigenaar van Tevez?

Vandaag brengt The Times een fascinerend verhaal over de voetballer Carlos Tevez. Deze zomer verwisselde hij van club (van Manchester United naar Manchester City) en nu blijkt dat hij bijna 2 keer zo duur is geweest als werd aangenomen: 47 miljoen pond in plaats van 25,5 miljoen. 
De Arabische eigenaar van City, sjeik Mansour, is dus werkelijk niets te dol om het  voorheen noodlijdende kluppie op te stuwen naar de hoogste regionen van het voetbalparadijs. Want nog voor de komst van Tevez had hij al duizelingwekkende bedragen neergeteld voor andere voetbalsterren. 
Maar vandaag legt The Times een ander accent: het is volstrekt duister waar al dat geld naartoe gaat, want niemand weet wie de ‘eigenaar’  is van Tevez. 
De prijs voor de speler is overgemaakt aan twee ‘offshore companies’ maar de stroman die deze bedrijven representeert, wil niet zeggen names wie hij daar is neergezet. 
Bizar en interessant. Vaak lezen we verhalen over arme meisjes die al een soort slavinnen van het ene continent naar het andere worden vervoerd, meestal om in de seksindustrie te werken. Blijkbaar is er ook een mannelijke equivalent van dergelijke mensenhandel en is de spetterende voetbalwereld het decor van dergelijke praktijken.

Bron(nen):   The Times