Jonge vrouw gestenigd omdat ze een mobiele telefoon had

Twee maanden geleden werd Arifa Bibi door een stamrechtbank in Pakistan veroordeeld tot de dood door steniging. Haar vergrijp: ze had een mobiele telefoon. Haar oom en neven en anderen gooiden keien en stenen naar haar totdat ze dood was. Ze werd in de woestijn begraven. Ze laat twee kinderen na. Steniging is een vorm van marteling die in weinig landen officieel is toegestaan, maar die lijkt op te rukken, zeker in landen waar het centrale gezag niet sterk is, zoals in Pakistan en Afghanistan. Vrouwenactivisten hebben een pressiegroep opgericht, Women Living Under Muslim Laws, die aandacht gaat vragen voor steniging. "Vrouwen worden veel vaker gestenigd dan mannen. Het is een zeer wrede vorm van martelen tot de dood er op volgt," zegt de groep. Hoewel de Koran nergens melding maakt van stenigen zijn het  fundamentalistische moslims die hem toepassen. Zodra een gebied beheerst wordt door de fundamentalisten, zoals onlangs een deel van Mali, rukt het stenigen op. Vermoedelijk wordt er het meest gestenigd in Iran, waar het een formele straf is. De pressiegroep gaat proberen de wereld bewust te maken van het feit dat steniging heel vaak plaatsvindt

Bron(nen):   Trust      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. zo maar iemand

  Ja, staat dat in de Koran? Wie een mobieltje heeft zal gestenigd worden?

  • Peter

   Ik denk het. 😉

   (in antwoord op zo maar iemand)
  • Marijn

   Mohammed heeft nog zo gezegd: “Gij zult niet bellen!”

   Wel jammer, ik heb net een briljant ontwerp van een boerka met ingebouwde handsfree-set laten patenteren…..begrijp nu dat de markt hiervoor gering is.

   (in antwoord op zo maar iemand)
 2. Mihai Martoiu Ticu

  ==Vermoedelijk wordt er het meest gestenigd in Iran, waar het een formele straf is.==

  Wikipedia zegt het anders:

  “The Iranian judiciary officially placed a moratorium on stoning in 2002. In 2005, judiciary spokesman Jamal Karimirad stated, “in the Islamic republic, we do not see such punishments being carried out”, further adding that if stoning sentences were passed by lower courts, they were overruled by higher courts and “no such verdicts have been carried out.” In 2008, the judiciary decided to fully scrap the punishment from the books in legislation submitted to parliament for approval. In early 2013, Iranian parliament published official report about excluding stoning from penal code and it accused Western media for spreading “noisy propaganda” about the case.”

 3. Karel Kritisch

  Wat gaat er in die hoofden van die neven en ooms dan om dat ze hun nichtje stenigen voor het bezit van een telefoontje? Zoiets zal ik nooit willen begrijpen. Wat onmenselijkheid bij de beesten af.

  • Peter

   Dat zijn leeghoofden.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Anna

    Noi ik denk meer aan misselijk makende islamitische beesten !

    (in antwoord op Peter)
    • Peter

     Die niet zelfstandig kunnen denken en handelen omdat daar geen voorzieningen voor zijn getroffen. Zoals het ontbreken van een paar (biljoen) hersencellen.
     Dit is toch een flinke hersenbeschadiging hoor.

     Hier zouden we zeggen verstandelijk beperkten en ze vooral geen wapens geven of hun lusten laten botvieren.

     Daar kennen ze niet eens geboortebeperking.

     Deze mensen stammen rechtstreeks van de barbaren af.

     (in antwoord op Anna)
 4. disqus_cDEBEY6Kl8

  Er zijn nog steeds mensen, die vinden, dat dit niets met de islam te maken heeft.

 5. Jan Leul

  Niet zo gek dat de meest gruwelijke en sadistische straffen in naam van de islam worden uitgevoerd, de profeet / junk / pedo Mohammed was een oorlogszuchtige sadist pur sang.

  Toch wel een interessant boek die 1600 jaar oude koran waarin gewag wordt gemaakt van mobiele telefoons die vervolgens voor vrouwen niet halal zijn,boink,boink,boink.

  De veelvoorkomende inteelt in islamitische landen maakt van mensen kille machines,hoe kan je anders een weerloze vrouw die ook nog eens je nicht is doodgooien met stenen.
  Dan is er echt iets goed mis in je zieke kop.

  • Heldoppantoffels

   Wat doe jij een hoop aannames en je komt met nogal rare stellingen. Ik ken de profeet persoonlijk niet en het waarheidsgehalte van verhalen vanuit die tijd lijkt mij sowieso zeer discutabel.

   Het christendom zou ik in deze niet als een betere religie zien, het is pas de laatste (pak hem beet) 100 jaar dat de invloed van de kerk hier niet meer kan leiden tot achterlijke beslissingen. Martelen was ook hier heel normaal, denk bijvoorbeeld aan de heksenjacht.Vrouwen werden ook hier onderdrukt, de vrouwen hebben zelfs nog niet zo heel lang stemrecht in nederland.

   De kern is wat mij betreft, geen enkele religie staat boven een mensenleven. Europa is ook pas goed los gekomen van religie met het toenemen van kennis. Dus volgens mij is dat het beste ‘wapen’ dat er is, uitwisselen van kennis.

   Ik kan mij verder en alleen helemaal vinden in jouw laatste zin, mensen die iets dergelijks doen als stenigen zijn behoorlijk ziek in hun hoofd!

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Jan Leul

    Ik haal nergens in mijn reactie het christendom aan,kan mij wel grotendeels in je reactie vinden alleen niet je gedeelte over het uitwisselen van kennis.
    Gaat niet werken met volkeren die door eeuwenlange inteelt + ziek en alom aanwezig sadistisch en gewelddadig geloof ooit op gelijke lijn met ons sociale en geweldloze Hollanders zullen komen.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Ja klopt Jan, alleen zij n wij hier in Europa zijn wij ook niet altijd zo sociaal geweest. Natuurlijk heb je gelijk dat verandering van een volk zelf moet komen en ik denk dat het uitwisselen van kennis, levensvisie etc zal helpen om het proces te versnellen.

     (in antwoord op Jan Leul)
 6. PaulusJ

  Niets aan de hand mensen, Islam is vrede.
  Jullie begrijpen er allemaal niets van. Incidentje.
  Deze stenengooiers zijn hier trouwens meer dan welkom, asiel advocaten zijn al bezig ze hiernaartoe te halen, ze zijn getraumatiseerd door het nichtje en de telefoon en dus slachtoffer. Het moet socialer en eerlijker nietwaar.

 7. Jan Leul

  Kan altijd debieler : in Iran worden te stenigen mannen ingegraven tot hun middel en vrouwen tot hun borst,wie ontsnapt tijdens de steniging wordt vrijgelaten.
  bron : http://www.trust.org/item/20130927160132-qt52c/

 8. jantje

  Ik las vandaag dit: http://www.berthadudde.net/Register/REG.4/BD.4080.html 4e alinea.
  “Want steeds weer bedenkt de satan nieuwe plannen en overtreft hij zichzelf
  in wreedheden, in onmenselijke maatregelen en schandalige handelingen
  tegen de gelovigen.”. Dan denk ik gelijk aan de islam, gepredikt door die haatzaai-imams.

  • Heldoppantoffels

   Vergeet onze haatzaai media ook niet.

   Het is een gruwelijke straf die ook nog eens alle rechtvaardiging lijkt te missen!!

   (in antwoord op jantje)
 9. Jan koolraap

  Wat een idioten. En dat komt ook nog eens als vluchteling naar Nederland.

 10. De Staatsburger

  Waar blijven de protesten van de gematigde moslims? Als een Palestijn over een Israëlische steen struikelt staan ze dagenlang schuimbekkend vlaggen te verbranden en stenen te gooien maar voor de dagelijkse misdaden van hun broeders zijn ze Oost-Indisch doof en blind.

Reacties niet toegestaan