Seks en de Saoedi’s

Het blijft een moeilijk mengsel: seks en de autoriteiten van Saoedi-Arabië. Enerzijds drijft de hele seksindustrie van Marbella en omstreken op de activiteiten van de prinsen van Saoedi-Arabië, anderzijds is het land zo preuts dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat een gemiddeld echtpaar vier kinderen krijgt.
Gisteren is een interessante rechtszaak begonnen. In augustus zond een Libanese satellietzender een interview uit met een inwoner van Saoedi-Arabië over seks. Abdel Jawad vertelde dat hij zijn eerste seksuele ervaring had op zijn 14e jaar. Ook vertelde hij hoe hij Bluetooth op zijn GSM gebruikte om afspraakjes te versieren met Saoedische meisjes en dat in een land waar mannen en vrouwen strikt gescheiden leven. Ten slotte gaf hij nog enkele recepten voor afrodisiaca.
Na zijn TV-optreden regende het klachten bij het gerecht en werd Abdel opgepakt. De Saoedische overheid heeft de kantoren van de satellietzender LBC gesloten.
En nu is dus de rechtszaak begonnen. Waarbij een van de vragen is of je veroordeeld kunt worden voor iets wat je zegt te hebben gedaan voor een buitenlandse tv-zender. Volgens Arab News kijkt het land geboeid toe bij deze rechtszaak. Mag je alleen niet worden betrapt op seks, of mag je er zelfs niet over opscheppen?

Bron(nen):   Arab News