Marathon der marathons

Zondag a.s. gaat de New York City Marathon weer van start. Met zo'n 40.000 deelnemers. Blijkbaar is de magie van deze race dermate groot, dat hele horden de pijn, ellende en overige ongemakken voor lief nemen, en het traject in een zo kort mogelijke tijd gaan aflopen. 
In The New York Times staat vandaag een artikel met een rijtje van favorieten voor de eindoverwinning. Leuk om er even op na te slaan, want u zult er de nodige bekende namen en gezichten tegenkomen.
Speciaal vragen we uw aandacht voor Paula Radcliffe (35), de Britse deelneemster die al 3 keer won. En wier wereldrecord (2 uur 15,25) sinds 2003 recht overeind staat. Als ze opnieuw wint, ontvangt ze 200.000 dollar (opvallend trouwens hoe in alle competities - professionals, amateurs, gehandicapten, rolstoelrijders - het prijzengeld voor mannnen en vrouwen even hoog is).
Radcliffe is een zeer fascinerende verschijning, alleen al om haar magere gestalte. Het idee dat op bijgaande foto een topsporter staat en niet iemand met een eetstoornis, is bijna niet te geloven.

Bron(nen):   The New York Times  Marathon-site    

12 Reacties Doe mee met de discussie →